Predstavitev novega vodstva kluba

Na Svobodi je zapihal svež veter. Na občnem zboru kluba, ki je potekal 27. maja letos, so člani društva potrdili novo vodstvo za mandatno obdobje 2021-2025. Novoizvoljeni so funkcijo nastopili 1. julija. Kot smo že omenili v enem od prejšnjih člankov je novi predsednik postal Hajro Rizvić. Poslovni del kluba bo kot novi direktor vodil Dejan Stamenković, Amir Agić prevzema funkcijo športnega direktorja, Milorad Mitrović bo strokovni sodelavec, sekretar pa Zoran Rakić.

Predsednik

Hajro Rizvić je v slovenskem nogometu prisoten že več kot 30 let. Sprva kot igralec, kasneje še kot trener, direktor, ustanovitelj kluba in predsednik. Leta 2013 je ustanovil lastno nogometno šolo, današnjo OŠ Olimpija Ljubljana, ki je med leti 2016 in 2021 delovala pod okriljem NK Olimpija Ljubljana. Danes je omenjena šola združena z NK Svobodo. Štiri leta je opravljal funkcijo direktorja nogometne šole v NK Olimpija Ljubljana. V času službovanja na funkciji direktorja, so njegove selekcije dosegale vrhunske rezultate tako doma, kot na mednarodnem prizorišču. Zaradi močnih vezi, ki jih je spletel z regijskimi velikani kot so Dinamo Zagreb, Crvena Zvezda, Sturm Graz, Hajduk Split, Partizan Beograd, Sarajevo, Željezničar, Rijeka in drugimi, od leta 2014 organizira največji mednarodni turnir za mlade v Sloveniji – Zmajevo Gnezdo. Ima UEFA A diplomo, poleg tega pa je uspešno sodeloval na seminarjih pri Dinamu, Crveni Zvezdi, Hajduku, Sturm Grazu in drugimi. Kot predsednik NK Svoboda želi unovčiti svoje znanje, bogate izkušnje in zveze za formiranje sodobne, uspešne nogometne šole, ki bo vzgajala vrhunske nogometaše. Člansko moštvo si želi pripeljati na profesionalni nivo in tako nuditi mladim nogometašem prostor za uveljavitev.

Poslovni direktor

Dejan Stamenković. Njegova kariera je že od samega začetka močno prepletena s športom. Je bivši košarkar, ki se je že zelo zgodaj, pri svojih 20-ih letih podal v podjetniške vode. Leta 2010 je ustanovil in kot predsednik vodil KMN Viktorbit. 2 leti je deloval kot poslovni direktor NK Olimpija Ljubljana, kjer je opravil celotno reorganizacijo kluba in optimizacijo stroškov. Uspešen je bil tudi s pridobivanjem sponzorjev, med vodenjem Olimpije je namreč sklenil dogovor z Zavarovalnico Merkur. Kot direktor Svobode želi postaviti zdrave temelje na katerih bi zrasla nogometna šola z najboljšimi pogoji v Ljubljani. Poleg dobrega sodelovanja z Mestno občino Ljubljana in zavodom Šport Ljubljana, cilja na strateško sodelovanje z lokalnimi sponzorji.

Športni direktor

Amir Agić ima za seboj bogato igralsko kariero. Začel je v Olimpiji, kjer je igral za vse mladinske selekcije, kasneje pa se je uveljavil tudi v članski selekciji. V prvi slovenski ligi je zabeležil 230 nastopov. Preizkusil se je tudi v tujini in sicer na Cipru, v BiH in Avstriji. Na trenersko pot se je podal takoj po zaključku igralske kariere. Kot trener je deloval v NK Brinje Grosuplje in NK Olimpija Ljubljana. Na mestu skavta ima cilj, da v klub pripelje nogometaše, ki ustrezajo klubski viziji.

Strokovni sodelavec

Milorad Mitrović je leta 1971 diplomiral na beograjskem DIF-u. Od leta 1981 dalje je deloval kot glavni trener turških prvoligašev, kot so Eskisehirspor, Altay SK, Samsunspor in Sakaryaspor. V Turčiji je deloval 23 let, kjer sta pod njegovo taktirko igrala tudi legendarna turška reprezentanta Hakan Şükür in Tanju Çolak. Kot glavni trener je izkušnje nabiral še v Cipru, Kuvajtu, Kazahstanu, Kosovu in v BiH pri mostarskem Veležu. Svobodi se je priključil zatem, ko je vodil nogometno akademijo pri ljubljanski Olimpiji. Kot strokovni sodelavec bo deloval tako v članski ekipi, kot pri mlajših selekcijah. Prizadeval si bo, da glede na dobre pogoje v klub privabijo večje število otrok.

Sekretar

Zoran Rakić je 5 let deloval kot sekretar v OŠ Olimpija Ljubljana, kjer je skrbel za nemoteno delovanje kluba. Ima izkušnje na vseh administrativnih nivojih delovanja športnega društva. Kot trener deluje v nogometnem vrtcu OŠ Olimpija. Sodeloval je pri organizaciji projektov turnirja Zmajevo Gnezdo in Nogometni kamp NK Olimpija. Leta 2003 je diplomiral na Fakulteti za management v Kopru. Zavzema se za optimalno delovanje administracije klub