Partnerstvo z OŠ Olimpija Ljubljana

Partnerstvo z OŠ Olimpija Ljubljana

NK Svoboda Ljubljana in OŠ Olimpija Ljubljana s skupnimi močmi za razvoj nogometa v Ljubljani. Omenjena kluba sta sklenila partnerstvo o razvoju mladih nogometašev. Selekcije od U7 do U13 bodo trenirale skupaj, nogometaši teh selekcij pa bodo lahko igrali za obe moštvi. S priključitvijo OŠ Olimpija Ljubljana, je Svoboda dobila širši izbor igralcev in posledično večjo konkurenčnost.

Nekaj besed o OŠ Olimpija Ljubljana

Odprta šola oz. krajše OŠ Olimpija Ljubljana je klub, ki je uradno nastal leta 2010, svoje temelje pa vleče še iz 80-ih let prejšnjega tisočletja, saj gre za neformalnega naslednika KMN Vuko, ki velja za velesilo malonogometnih klubov v Sloveniji in širše. Klub je hitro po ustanovitvi presegel malonogometne okvirje in začel delovati kot nogometna šola, kjer se po vzoru najbolj uspešnih nogometnih klubov v regiji (Crvena Zvezda, Dinamo, Sturm Graz, …) razvijajo nogometni talenti. Čeprav je med leti 2016 in 2021 deloval pod okvirjem NK Olimpija Ljubljana, gre za povsem samostojen klub, ki se med drugim lahko pohvali z organizacijo največjega mednarodnega turnirja pri nas – Zmajevo gnezdo. Turnir bo izpeljan tudi letos in sicer v ŠP Vič. Poleg turnirja Zmajevo gnezdo, je OŠ Olimpija Ljubljana stalni udeleženec mednarodnih turnirjev v regiji in širše (U12 Izmir Cup). Z začetkom sezone 2021/22 se je OŠ Olimpija Ljubljana pridružila NK Svoboda Ljubljana, kjer bosta s skupnimi močmi delovala v interesu za razvoj ljubljanskega nogometa.

Pogled v prihodnost

Cilj partnerstva je izkoristiti odlične pogoje, ki jih ponuja ŠP Vič in z znanjem ter izkušnjami, ki jih posedujeta oba kluba omogočiti mladim nogometašem optimalni razvoj za nastopanje na profesionalni članski ravni. Poleg treningov na najvišjem nivoju, bomo našim igralcem redno omogočali igranje z vrstniki iz regije, ki igrajo za najbolj uspešne klube kot so Crvena Zvezda, Dinamo Zagreb, Partizan Beograd, Sturm Graz, Sarajevo, Hajduk Split, Željezničar in mnogi drugi. V naše združene vrste si želimo privabiti najboljše mlade nogometaše iz ljubljanskega bazena in jim omogočiti najboljši razvoj tako na nogometnem, kot osebnem področju.