Turnir Zmajevo Gnezdo bo potekal na Viču

Turnir Zmajevo Gnezdo je nastal z idejo o združevanju največjih nogometnih šol iz regije. Redni udeleženci turnirja so Crvena Zvezda, Dinamo, Partizan, Hajduk, Sturm in ostali velikani, ki se nahajajo v krogu 600 km od Ljubljane. Prvi turnir se je odvil leta 2013 in od takrat se organizira redno, žal pa sta bila dva odpovedana zaradi pandemije, kljub temu, da je bilo že vse nared.

Zelo smo ponosni, da smo letos lahko mednarodni nogometni spektakel pripeljali v ŠP Vič, kjer bodo udeleženci tudi naši mladi nogometaši. O tem, kaj tak dogodek pomeni za otroke, je spregovoril predsednik NK Svoboda Ljubljana in organizator turnirja Hajro Rizvić: „Turnir je zelo pomemben za otroke, saj se družijo, spoznavajo. Približajo se ‘velikim’ in postanejo ter ostanejo prijatelji. Trenerji dobijo vpogled v delo drugih klubov, s tem rastejo in pridobivajo nova poznanstva, ter to znanje prenašajo na otroke. Cel dogodek je odličen za otroke, trenerje in starše, saj vsi skupaj preživimo lep vikend v najlepšem mestu – Ljubljani. Veseli me, da je turnir v planerju vseh velikih klubov v okolici, kar je za nas nagrada in potrditev, da delamo dobro. Udeleženci se pri nas dobro počutijo, hkrati pa turnir sodi med najbolj kvalitetne v regiji in širše. Še naprej se bomo trudili, za redno organizacijo in ohranjanje dobrih odnosov in sodelovanja z drugimi klubi. Po planu!“

Naj še omenimo, da prav te dni v Kranjski Gori poteka Kamp pod imenom Zmajevo Gnezdo, o katerem poročajo tudi mediji v BiH: več tukaj. Gre prav tako za mednarodni dogodek, saj prihajajo udeleženci z vsega sveta, med drugim tudi z Japonske.

Turnir Zmajevo Gnezdo se bo odvijal med 27. in 29. avgustom v ŠP Vič. Srčno vabljeni k ogledu tekem! Za vstop na tribuno veljajo pogoji PCT.