Marinko Mačkić: „Začutil sem pozitivno energijo in željo po napredku.“

V nadaljevanju sezone bo, kot smo že poročali, člansko moštvo Vitezov vodil Marinko Mačkić. Na Vič se je preselil s Slovana, kjer je pustil globok pečat. S Svobodo je v polnem razmahu priprav na spomladanski del prvenstva, kjer se prav tako gradi baza za naslednjo sezono. Z novopečenim članskim trenerjem smo opravili prvi pogovor za spletno stran Vitezov.

Zakaj ste se odločili, da sprejmete izziv glavnega trenerja Svobode?

Po klicu in pogovoru s predsednikom kluba, ki mi je predstavil vizijo in cilje kluba v prihodnosti, sem se takoj odločil, da povabilo sprejmem, čeprav sem imel v tistem trenutku veliko drugih ponudb. Odločilno je bilo to, da sem v NK Svoboda začutil neko pozitivno energijo in, da klub želi napredovati. Nato sva se usedla in se hitro dogovorila.

Kako ste zadovoljni s potekom priprav?

Zadovoljen sem s tem, kako potekajo priprave, zadovoljen sem z igralci, saj se zelo trudijo, igramo veliko tekem, res imajo največjo obremenitev, vendar so vsi mladi in verjamem, da bodo dobro pripravljeni na prvenstvo.

Ligo dobro poznate, je to lahko vaša prednost?

To je zame kot trenerja dobro, ker vem, kaj me čaka, vendar bomo kot ekipa temeljili izključno na sebi, da imamo svoj stil, da verjamemo vase in v svoje delo.

Delovali boste tudi kot strokovni trener mladinskega pogona. Kakšni so vaši cilji na tem področju?

Ustvarjanje okolja, v katerem se mladi igralci v klubu dobro počutijo. Cilj je, da jim klub omogoči, da v NK Svoboda uresničijo vse svoje ambicije ter, da čutijo pripadnost klubu, to pa lahko dosežemo s strokovnim in dobrim delom. Mladi igralci in njihovi starši morajo vedeti in čutiti, da imajo v NK Svoboda vse pogoje za njihov optimalen razvoj.