Zmaga pred številčno publiko

NK Svoboda Ljubljana – NK Žiri 2:1

NK Svoboda Ljublnana: Kanurić, Anžič, Jakoš, Larranaga Gomez, Božič, Žitko, Kurent, Ambrož, Medle (od 82′ Potočar), Zulić (k) in Mesec (od 60′ Koler). Na klopi: Gaber Glavan, Jevrić in Rep.

Strelca: Orešnik (ag) 2′, Ambrož 25′ ; Kovačič 56′

Rdeči karton: Orešnik (Žiri) 88′

Nogometašem Svobode je uspelo že takoj v uvodu tekme priti do vodstva. Kurent je prodiral po levem krilu in poslal oster predložek pred vrata gostov, kjer je nespretno reagiral Orešnik in premagal svojega vratarja. Že v naslednjem napadu je zopet po podaji Kurenta iz kota, Jakoš preskočil obrambo in zatresel vratnico. Nekaj minut pozneje, natančneje v 25. minuti, je bil Ambrož bolj natančen. Izkoristil je lepo globinsko žogo Kurenta in z levico ‘lobal’ vratarja ter Svobodo pred lepim številom gledalcev popeljal v vodstvo z 2:0. Izid polčasa bi lahko bil še višji, a sta Jakoš in Ambrož merila previsoko.

Nadaljevanje srečanja se je začelo podobno kot prvi del, rdeče-beli so bili lačni zadetka in to se je videlo tudi na terenu. Medle je nekajkrat lepo prodrl po levi strani in prišel do lepih priložnosti za zaključek, a je vratar vselej pravočasno zapustil svoja vrata. Gostje so do zadetka prišli po neverjetnem strelu Kovačiča, ki je z velike razdalje zadel v dolgi kot. Nato je na sceno stopil vratar Svobode – Kanurić, ki je v razmaku petih minut obranil dve čisti priložnosti Žirov in tako omogočil svojemu moštvu zmago, ki bi jo Zulić v zaključku tekme lahko še povišal, a je bil vratar za las prehiter.