Vitezi osvojili Kranj!

Sava Kranj – Svoboda Ljubljana 1:2

Sava Kranj: Alagić (V), Šmitran (od 84′ Saje), Zadnik, Zukanovič (K) (od 68′ Lebar), Ahmetaj, Rems, Frilc, Bajrović (od 84′ Duraković), Harambašić, Ziberi (od 78′ Maksimović) in Marković. Na klopi: Knap (V). Trener: Anis Mehić.

Svoboda Ljubljana: Tiganj (V), Gačnik, Kojić (od 56′ Resnik), Gorenc, Sojer (K), Petrušić, Kurent (od 46′ Sadiković), Munda, Božič (od 36′ Mesec), Oder in Muzaferović (od 85′ Koprivica). Na klopi: Kanurić (V), Kmetič in Hudin. Trener: Hajro Rizvić.

Strelci: Ahmetaj 81′ : Oder 66′ in Mesec 92′

Kar nekaj dobrih priložnosti smo videli že v prvem polčasu, čeprav so vsi zadetki padli v drugem. Že v četrti minuti je bil po prostem strelu najvišji v skoku Gorenc, ki je meril nekaj centimetrov mimo vratnice. Gorenc je iz podobne akcije zapretil še v 24. minuti. Domači so bili najbližje zadetku, ko je močan strel z izjemno obrambo ubranil Tiganj, odbitek pa je Ahmetaj poslal v vratnico. Tri minute zatem je Munda s prefinjeno podajo našel Božiča, ki je poizkusil s peto, vratar Alagić je že bil premagan, toda manjkali so milimetri. V 39. minuti je po podaji Muzaferovića iz prostega strela Petrušić meril z glavo, z izjemno obrambo se je moral izkazati domači vratar.

Vitezi so v drug polčas krenili precej odločno. V 47. minuti je iz prostega strela iz strani Sadiković želel presenetiti vratarja, a je žoga za las zletela prek vrat. Nekaj minut se je po strelu z glavo Kranjčanov izkazal Tiganj. V 66. minuti je Sadiković potegnil žogo in s prefinjeno globinsko podajo našel Odra, ki je vtekal in zabil za 1:0. Sadiković je po asistenci v 71. minuti iskal še zadetek, vratar je lahko žogo samo pospremil z očmi, toda žoga je le oplazila mrežo. Ahmetaj je v 81. minuti izkoristil natančno podajo in izenačil na 1:1. Ko je že vse kazalo, da se bo tekma končala z neodločenim izidom, je Sadiković z novo čarobno podajo našel Mesca, ki se je znašel sam pred vratarjem in zadel v malo mrežico, ter na klopi Svobode povzročil eksplozijo veselja, saj so 3 točke odšle v Ljubljano.

Trener Hajro Rizvić, je po tekmi dejal: „Smo se že navadili, vedno igramo do zadnjega sodnikovega piska. Ko smo ranjeni, gremo vedno do konca, da zabijemo gol. Ekipa ima svoj karakter, kvaliteto. Smo mladi, hitri, dobri in neugodni. Za nas ni infarktna končnica, to je za nas po planu.

Tekmo sem čutil in vodil mirno od začetka do konca. Imeli smo kontrolo nad tekmo, je pa nasprotnik nekajkrat izkoristil našo zaspanost in kvalitetno prišel v zaključek, tako smo tudi dobili gol za izenačenje. Stopili smo skupaj in s kvalitetnimi ‘killer passi’ za napadalce dali gol za zmago. Pohvaliti moram vse igralce za pristop in igro. Napakice so sestavni del nogometa, nismo pa še pravi. Tudi kot trener zaupam igralcem, zato vse tekme potekajo dokaj mirno s trenerskega vidika. Imamo to povezanost in ekipni duh. Skratka, za nas je bila to lepa tekma, po planu.

S to zmago smo ujeli stik z vrhom in pobegnili od spodnjega dela lestvice. To smo si zadali pred sezono. Malo nam je žal nekaterih izkubljenih točk brez potrebe, ampak nazaj se ne gre. Gremo naprej, pred nami je teden treningov in sobotna tekma, zadnja letos.„

Za vtise po napeti tekmi so povprašali še strelca prvega zadetka za Svobodo, Sandija Odra: „Občutki po zmagi so odlični, ekipa je znova pokazala karakter. Končno smo prekinili negativen niz v gosteh in domov prinesli zelo pomembne 3 točke. Vesel sem za zadetek, do katerega je pripomogla celotna ekipa. Ko smo prejeli zadetek, smo dvignili glave in se osredotočili na napad. Pokazali smo, da se igra do konca in zabili v končnici. Zmaga je povsem zaslužena.“