V Izoli brez uspeha

Članska zasedba Svobode je v soboto gostovala v Izoli, kjer se je pomerila s povsem prenovljeno ekipo domačinov. Tem se je pred kratkim pridružil tudi bivši reprezentant ter nekdanji igralec Olimpije in Maribora – Dare Vršič.

Izolčani so upravičili sloves favorita in prišli do zmage, ki pa je bila težko prigarana. Namreč, v prvem polčasu smo spremljali močno motivirano Svobodo, ki je prek svojih kril skušala ogroziti vrata domačinov, a je manjkal pravi zaključek. Izola je znala kaznovati vsako napako rdeče-belih in si že v prvem polčasu priigrala visoko prednost s 3:0. Prvi zadetek je padel v sumljivih okoliščinah, saj je bil napadalec modrih zelo verjetno v prepovedanem položaju, a sodnikova piščalka je ostala nema. Sledila je še akcija iz kota in protinapad po napaki Svobodinega branilca.

V drugem delu tekme, ki sta jo budno spremljala oba predsednika klubov, Damir Skomina in Hajro Rizvić, nismo več videli zadetkov, domači so slavili s 3:0.

Začetna enajsterica Svobode: Kanurić, Siječo, Božič, Jakoš, Gomez, Kurent, Kolar, Hudin, Medle, Mesec in Zulić.  Na klopi so bili: Rep, Anžič, Sazonov, Jevrič, Držek, Bagislar in Ambrož.