Tri točke so ostale v Vipavi

NK Fama Vipava – NK Svoboda Ljubljana 2:0

NK Svoboda Ljublnana: Kanurić, Koler, Anžič, Siječo (K), Božič, Žitko, Ambrož, Kurent, Medle (od 88′ Jevrić), Zulić in Mesec. Na klopi: Glavan Gaber, Rop, Bagislar in Potočar.

Strelca: Perko 45′, Leban 50′

Prvi polčas na stadionu Ob Beli, je odločneje začela ekipa Svobode, kar se je kazalo v čvrstih dvobojih in visokem presingu. Do lepe priložnosti je prišel Zulić, ki je predložek Siječa z glavo usmeril za las mimo vratnice. Še eno lepo priložnost je imel Medle, a natančen strel ni bil dovolj močan, domači vratar je s parado strel ubranil. Domačini so si prvo pravo priložnost ustvarili na koncu prvega polčasa s prodorom po levi strani in nizkim predložkom na prvo vratnico, kjer je do strela prišel Perko, Kanurić ni imel možnosti, Vipava je povedla.

Začetek drugega dela je bil podoben prvemu, a je po petih minutah igre po napaki gostov do žoge prišel Leban, ki se je znašel sam pred vratarjem in ‘darilo’ izkoristil. Kljub zaostanku Svoboda ni popustila in držala visok tempo igre. Po hitrem preigravanju je do strela s strani prišel Medle, ki je z zvitim strelom na prvo vratnico presenetil vratarja, ta je s skrajnimi napori uspel izbiti v kot. Tik pred koncem je Mesec lepo nanizal dva domača obrambna igralca in se sprehodil do kazenskega prostora, kjer mu je zmanjkalo moči za lepši zaključek. Velja omeniti še dve izjemni obrambi Svobodinega vratarja Kanurića, ki je odlično posredoval pri dveh akcijah ena na ena.