Trener in kapetan o prvem delu prvenstva

Jesenski del prvenstva je zaključen. Svoboda je zasedla solidno 5. mesto in je še vedno blizu vrha lestvice. Vitezi so na 14-ih tekmah šestkrat zmagali, petkrat remizirali in samo trikrat izgubili. Domače igrišče ostaja neosvojiva trdnjava. O dosežkih in pričakovanjih v prvi polovici sezone smo se pogovarjali s trenerjem ekipe Hajrom Rizvićem in kapetanom Vitezov Maticem Sojerjem.

Trener ekipe Hajro Rizvić: „Smo tam, kjer smo si želeli biti prvega julija, ko smo povsem na novo začeli sestavljati člansko ekipo. Bili smo zelo odprti in v pričakovanju kakšno ekipo bomo lahko sestavili do 1.kola. Vedeli smo, da priprave ne morejo biti v planerju, ampak zgolj selekcioniranje igralcev, testiranja, igra, trening in tekme. Tako smo krenili v 1. kolo. Med prvim in četrtim krogom se nam je pridružilo še nekaj dobrih igralcev in v september smo vstopili z želenim številom igralcev. Poleg tega smo sestavili B ekipo – OŠ Olimpija ter začeli s tekmovanjem v 5. ligi. Zelo smo ponosni, da smo v mesecu in pol sestavili dve članski ekipi, toliko igralcev se nam je želelo pridružiti.

Tekmovalni cilj smo dosegli. Točkovno bi lahko imeli od 3 do 10 točk več, ampak dejstva so, da smo bili šele na koncu pravi. V kolikor bi se sestavili že prej, bi bili v samem vrhu, ampak tudi danes nismo daleč. Zelo sem zadovoljen s 14-imi tekmami. Vsi igralci so pravi, smo ekipa v kateri smo vsi povezani, eden z drugim tvorimo celoto. Menim, da bomo v drugem delu sezone še bolj kakovostni. Želimo igrati lep, zmagovalen nogomet in na vsaki tekmi napredovati kot ekipa. Cilj in vizija kluba je razvoj mladih igralcev. Svoboda je poligon za napredek. Imamo same mlade, talentirane in kvalitetne igralce in to je naše največje bogastvo.

Pohvaliti moram vse igralce od prvega do zadnjega. Vsak je zadovoljil moja pričakovanja in zahteve kluba. Smo prava Viteška zasedba. Igralci čutijo grb, čutijo klub in barve, ki jih zastopajo. Svoboda je naš dom in skupaj smo kot ena velika družina. Mislim, da je pred nami še veliko zmag in lepih trenutkov. Gremo počasi, korak za korakom, ki se bo sčasoma prelevil v viteški galop.“

Kapetan ekipe Matic Sojer: Sezono smo končali na petem mestu, kar je za ekipo, ki se je praktično celoten začetek sezone sproti sestavljala dober rezultat in hkrati dobra iztočnica za nadaljevanje sezone nterapad na višja mesta. Z vsako tekmo je ekipa bolj uigrana in pokazali smo, da se lahko borimo z vsemi ekipami v ligi, saj nas nobena od njih ni nadigrala. Imeli smo svoje padce, po katerih smo se tudi pobrali in to polovico sezone zaključili brez poraza pred domačim občinstvom.

Z evolucijo moštva sem zadovoljen. Vsi igralci so kvalitetni in imajo svoje prednosti. Morda se na trenutke zdi obramba najzanesljivejša, saj v njej ni veliko menjav in se igralci lažje privadijo svojim soigralcem ter načinu igre med tekmami. Med pripravljalnim obdobjem si želim, da se to nadgradi in izpopolni. Da se ekipa uigra, fizično pripravi in poveže za nadaljevanje sezone. Zadnje tri tekme smo bili neporaženi in upam, da s tem nizom nadaljujemo v naslednji polovici sezone.“