‘To ni sreča, ampak temperament!’

TKK Tolmin – Svoboda Ljubljana 1:1

Svoboda Ljubljana: Tiganj, Sojer (K), Kojić (od 73′ Lečnik Spaić), Božič, Gačnik, Gorenc, Petrušić, Hudin, Sadiković (od 46′ Kmetič), Muzaferović (od 68′ Oder) in Koprivica (od 46′ Resnik). Na klopi: Kanurić, Potočar in Rep.

Strelci: Rutar 32′ : Hudin (11m) 90′

Tolmin je hitro nakazal kako bodo stvari stale v prvem polčasu. Bili so bolj konkretni z žogo, kot brez žoge in so brez težav kontrolirali srečanje. Že pred zadetkom se je moral Tiganj nekajkrat izkazati, nekaj strelov pa je zletelo mimo vrat. V 32. minuti je najprej strel ustavila vratnica, na odbitek je prišel domači napadalec in dobro poizkusil, a je bil Tiganj odlično postavljen, tudi na to odbito žogo so prišli domačini in Rutar je žogo porinil v prazno mrežo. Svoboda razen nekaj prodorov Muzaferovića in Sadikovića ni imela pravih priložnosti.

Drugi polčas je trener Rivzić začel z dvema menjavama, namesto Sadikovića in Koprivice sta vstopila Kmetič in Resnik, ki sta hitro poživila igro v napadu. Z menjavo sistema in visokim presingom so rdeče-beli hitro prihajali v zadnjo tretjino, tam so poizkušali s predložki ogroziti vrata domačih. To je tudi pomenilo veliko prostora za protinapade Tolmina, ki danih priložnosti niso uspeli izkoristiti. Tik pred koncem tekme je Gorenc poslal natančno globinsko žogo v 16-metrski prostor, pri žogi je bil Oder, a ga je vratar domačih s poznim štartom podrl in sodnik je pokazal na belo točko. Odgovornost je prevzel Hudin, ki je izenačil in Svobodi prinesel točko.

Po tekmi je realen komentar na videno podal trener Svobode – Hajro Rizvić: „Zelo težka tekma v kateri je bil nasprotnik dominanten. V prvem polčasu so bili za nas Real Madrid. Taktično in individualno so nas nadigrali, posledično smo zelo trpeli. Razočaran sem nad pristopom nekaterih posameznikov! Dobro, da imamo kvaliteto na klopi in instinkt, kdaj koga kam postaviti. Drugi polčas smo šli kot vedno, ko izgubljamo – ‘all in’. Visoko smo pritisnili na domačo ekipo in ponovno smo bili nagrajeni. Hrabre vedno spremlja sreča. Za nas to ni več sreča, ampak pravi temperament, v slogu Diega Simeoneja. Kapo dol vsem, ki so igrali v drugem polčasu. Pred nami je zdaj fokus na najbolj pomembno tekmo v septembru.“

Za izjavo smo prosili tudi trenutno najboljšega strelca Svobode – Žana Hudina: „Tekma je bila po pričakovanjih zelo težka in neugodna. Prvi polčas je bil zelo težak za nas, saj smo v fazi obrambe trpeli in se borili, v fazi napada pa nismo mogli razviti naše igre in prehoda proti nasprotnikovem golu. V drugem polčasu pa smo po navodilih stopili višje in prevzeli iniciativo na igrišču, kar nas je nagradilo ponovno v izdihljajih tekme, kar že mislim da ni slučaj ampak karakter te ekipe, saj kot bi rekel naš trener ‘hrabre prati sreča!’.“