Svobodi zmaga na mestnem derbiju

Svoboda – Slovan 2:1

Svoboda: Tiganj, Gorenc, Sojer (K), Sadiković (od 60′ Zulić), Božič, Gačnik (od 80′ Resnik), Petrušić, Kurent, Hudin (od 60′ Potočar), Oder (od 45′ Kmetič) in Mesec. Na klopi: Kanurić, Lečnik Spaić in Kojić.

Strelci: Kurent 85′ in Zulić (11m) 88′ ; Krajc 9′

Rdeči karton: Šakanović 51′ in Haznadar 90′ (oba Slovan)

V ŠP Svoboda smo, kot se za derbi spodobi, spremljali tekmo polno naboja na obeh straneh. V 7. minuti je po lepi podaji Mesca do odlične priložnosti prišel Hudin, a mu je veselje preprečil gostujoči vratar. Že dve minuti pozneje so gostje iz Kodeljevega povedli, ko se je sam pred Tiganjem znašel Krajc, ki je našel pot v mrežo. Priložnost za izenačenje je imel Sadiković, ki se je na desni strani lepo znašel in prišel pred vrata gostov, a je imel premalo prostora za pravi zaključek. Do konca prvega polčasa smo videli nekaj solidnih priložnosti na obeh straneh, zadetka ni bilo.

Tempo igre v drugem delu ni popuščal, zdelo se je, da se gre na vsako žogo še ostreje. Šakanović je zaradi drugega rumenega kartona v 51. minuti moral predčasno pod prho in sledila je ofenziva na vrata Slovana, ki se je do zaključka srečanja dobro branil. Toda prišla je 85. minuta, Kmetič je z leve poslal neugoden, nizek predložek na drugo vratnico, kjer se je najbolje znašel Kurent, ki je izenačil. Le tri minute pozneje je prav Kurent izboril žogo v kazenskem prostoru, nekdo izmed obrambnih igralcev ga je s hrbta podrl in sodnik je pokazal na belo točko. Odgovornost je prevzel Zulić, ki je z močnim natančnim strelom Svobodo popeljal v vodstvo. Sledil je precej dolg podaljšek, Slovan je pritiskal, a brez prave priložnosti. Zmaga je ostala doma.

Po koncu srečanja, Kurent ni skrival zadovoljstva z predstavo: Seveda si vsak želi zmagati na derbiju, to nam je uspelo in moramo biti zadovoljni. Bila je težka tekma, ogromno prekrškov in grobe igre, oziroma vse kar sodi na pravi derbi in mislim, da je to tudi bil. Ponovno smo pokazali karakter, na koncu pa je nagrajen posameznik. Kot vezni igralec sem vedno rad prisoten pri zadetkih. Zavedamo se, da prelahko dobimo gol in to moramo popraviti. Dejstvo pa je, da smo mladi in, da si želimo dokazovanja. Tako se z rezultatom ne obremenjujemo preveč in igramo do konca. Tako moramo nadaljevati in vse ostalo pride!“