Svoboda s suvereno zmago v Žireh

Eksist Žiri – NK Svoboda Ljubljana 0:3

NK Svoboda Ljubljana: Slak (v), Jevrić (od 92′ Milošević), Jakoš, Dedić (k), Žagar, Grbić, Radić (od 90′ Mujkić), Sprinčnik (od 88′ Ambrož), Kurent, Hasančević in Zulić. Na klopi: Kralj, Križaj, Kotar in Potočar.

Strelci: Grbić 61′, Zulić 84′ in Jakoš 91′.

Trener: Željko Filipović

Že v prvem polčasu je Svoboda pokazala, da je v Žiri prišla po vse tri točke. Debitant Hasančević, je bil dvakrat nevaren po predložkih s strani, a je bil pri zaključku za las nenatančen. Posebej velja omeniti priložnost v izdihljajih prvega dela, ko se je znašel iz oči v oči z vratarjem, toda slednji se je izkazal. Na drugi strani pa vratar rdeče-belih Slak ni imel vidnejšega dela v prvih 45-ih minutah igre.

Prvo pravo priložnost so v nadaljevanje tekme imeli domačini, ko so iz prostega strela stresli prečko. Potem pa je sledila 61. minuta, ko je po natančnem predložku Kurenta iz kota z glavo zadel izkušeni Grbić. Nogometaši Žirov so z visokim pritiskom skušali priti do izenačujočega zadetka, toda to jim ni ravno uspevalo in posledično so puščali veliko prostora za protinapade, kar je Svoboda izkoristila v zadnjem delu tekme. Najprej je zadel Zulić, kasneje pa še centralni branilec Jakoš. Vse tri asistence na tekmi je prispeval Matic Kurent.