Svoboda po zaostanku do točke iz Izole

Elta Izola – Svoboda Ljubljana 2:2

NK Svoboda Ljubljana: Kralj (v), Siječo, Križaj (od 34′ Sprinčnik), Dedić (k), Milošević, Potočar, Zulić, Kurent, Ambrož (od 71′ Žagar), Radić in Ridžal (od 46′ Mujkić). Na klopi: Jevrić.

Trener: Filipovića, ki je bil odsoten zaradi bolezni je nadomeščal Hajro Rizvić.

Strelci: Zulić 54′ in Sprinčnik 64′

Rdeči karton: 73′ Radić (2x rumeni karton)

Tekmo so bolje začeli domačini, ki so že v uvodnih minutah dvakrat zatresli okvir Kralja. Ta je bil prvič premagan v 27. minuti, ko je zadel Vukelić. Na 2:0 je zvišal Rodica v 38. minuti. Po vstopu Sprinčnika v 34. minuti so rdeče-beli postali nevarnejši, v kazenskem prostoru je obrambi domačih največ preglavic delal Zulić, a zadetka v prvem polčasu niso dosegli.

V drugem delu smo gledali čisto drugačno tekmo. Svoboda je stala višje in si hitro ustvarila nekaj priložnosti. Do zadetka za 2:1 so rdeče-beli prišli v 54. minuti, ko je obramba Izole v kazenskem prostoru podrla Zulića, ki je sam izvedel najstrožjo kazen. Vratar je njegovo namero prebral, a je bil pri odbitku bolj zbran. Gol za 2:2 je dosegel rezervist Sprinčnik. Zulić se je s slalomom otresel branilcev in prišel do strela, vratar je žogo odbil, a le do Sprinčnika, ki je spretno zaključil. V 74. minuti je Radić prejel rdeč karton (drugi rumeni). Številčna pomoč domačinom, kljub pritisku ni prinesla nobene prave priložnosti in tekma se je zaključila z 2:2.