Svoboda Ljubljana – Škofja Loka 0:3

Svoboda Ljubljana – Škofja Loka 0:3

Svoboda Ljubljana: Tiganj (V), Gačnik (od 74′ Resnik), Bošnjović, Sojer (K), Kojić, Gorenc (od 64′ Gorenc), Petrušić (od 74′ Luštek), Munda, Kurent, Slaviček in Zubanović (od 53′ Oder). Na klopi: Kanurić (V), Sikošek in Domadenik. Trener: Stanko Božičević.

Škofja Loka: Vrečič (V), Bernik, Selaković (od 88′ Maksimović), Jović, Škufca (od 75′ Žagar), Rant (od 88′ Bogataj), Šajn, Dolenc, Hirkić, Poljanec (K) in Poplatnik (od 75′ Beganović). Na klopi: Tešanović (V), Milošević in Smeh. Trener: Andrej Janežič.

Strelci: Poljanec (63′ in 84′) in Poplatnik 65′.

Rumeni kartoni: Gorenc 58′, Luštek 81′, Munda 87′ ; Bernik 29′, Dolenc 52′, Beganović 83′.

Vitezi so v uvodnem kolu spomladanskega dela prvenstva doživeli poraz proti Škofji Loki. Čeprav sprva ni kazalo, da se bo tekma odvila v smeri kot se je. Že v prvih desetih minutah, je Kurent imel dve lepi priložnosti. Dvakrat je neoviran prišel do strela v kazenskem prostoru, a mu je veselje preprečil dobro razpoloženi vratar gostov Vrečič. Rdeče-beli so skozi cel polčas oblegali vrata rumeno-zelenih, a žoga ni hotela v gol. Za preigravanja je bil dobro razpoložen novinec Žiga Slaviček, ki je sam nekajkrat poizkusil, lepo pa je tudi zaposloval svoje soigralce, a brez pravega uspeha. Gostje so v prvem polčasu zapretili le enkrat, z mlačnim strelom z razdalje.

Tudi v drugem delu je Svoboda krenila odločno, toda manjkal je zaključni strel. Škofja Loka pa je vedno bolj prevzemala pobudo in sledil je 3-minutni mrk. Najprej je po globinski podaji zadel Poljanec, takoj za njim pa še Poplatnik. Viteze sicer zaostanek ni preveč poklapal, ustvarili so si še dve, tri dobri priložnosti, toda zopet ni bilo prave koncentracije v zaključku. Sledila je kazen, ko je v 84. minuti še drugič na tekmi zadel Poljanec, ki je zadel z lobom z razdalje. Tudi v zaključnih minutah si je Svoboda uspela ustvariti še dve priložnosti, a rezultat se ni spreminjal. Vitezi so tako doživeli prvi domači poraz v sezoni 2022/23.

Trener Stanko Božičević, je po tekmi podal realen pogled na tekmo:„V prvem polčasu smo bili veliko boljši nasprotnik, ustvarili smo si kar nekaj lepih priložnosti, vendar jih nismo uspeli realizirati. Drugi polčas nas je nasprotnik kaznoval. Dva gola v petih minutah. Po tem smo imeli še tri priložnosti, vendar zopet nismo zadeli. Sledila je kazen, lob vratarja in zaslužena zmaga gostov. Čaka nas trdo delo , da izboljšamo igro.“