Svoboda drago prodala kožo Tolminu

NK Svoboda Ljubljana – TKK Tolmin 0:1

NK Svoboda Ljubljana: Kralj (v), Dedić, Sazonov, Križaj, Žagar (od 56′ Milošević), Mujkić (od 86′ Potočar), Ambrož, Kurent, Siječo, Sprinčnik in Ridžal. Na klopi: Slak, Jevrić, Kotar in Škufca.

Strelci: Kavčič (38′)

Trener: Željko Filipović

Prvi polčas je zasluženo pripadel gostujoči ekipi, ki si je ustvarila nekaj zrelih priložnosti, a je Kralj uprizoril nekaj lepih obramb. Na drugi strani je Siječo imel lepo priložnost, ko je sprožil z roba kazenskega prostora, toda gostujoči vratar se je izkazal. Tolminčani, ki se eni najbolj resnih kandidatov za napredovanje v 2. ligo, so povedali po akciji iz kota, tekla je 38. minuta.

V drugem delu je Svoboda igrala odločneje in si posledično ustvarila kar nekaj priložnosti. Kurent je s strelom z razdalje dodobra namučil vratarja Primorcev. Dedić je po predložku iz kota stresel vratnico. Nevaren je bil tudi Sprinčnik, ki je kot po navadi prodiral po desnem krilu, a si ni uspel ustvariti dovolj prostora za čisti strel. Gostje so pretili iz protinapadov. Kralj je s čudežno obrambo v zadnjih minutah domače obdržal v igri, a se rezultat do konca tekme ni spreminjal.