Svoboda Adrii prizadejala prvi poraz

Svoboda Ljubljana: Tiganj, Sojer (K), Gorenc, Kojić, Gačnik, Petrušić, Kurent (od 57′ Potočar (od 77′ Lečnik Spaić)), Sadiković (od 67′ Hudin), Mesec (od 77′ Božič), Muzaferović in Koprivica. Na klopi: Kanurić, Zulić in Oder.

Strelci: Koprivica 32′, Božič 88′ ; Eler 71′

Uvodnih 10 minut je pripadlo gostom, čeprav je že v prvi minuti s sredine igrišča z lobom poizkusil Sadiković, ki ni bil dovolj natančen. Adria si je ustvarila tri dobre priložnosti. Strel Elerja bi snel pajčevino, če se s krasno parado ne bi izkazal vratar Tiganj. Druga dva strela sta zletela prek vrat. V nadaljevanju je dominirala Svoboda. Nevarni so bili Mesec, Sadiković, Muzaferović in Koprivica. Mesec je delal preglavice obrambi s prodori po levem krilu, Sadiković pa je z uporabnimi žogami lepo razigraval soigralce. Petrušić je po podaji iz kota z glavo že premagal vratarja, toda eden izmed branilcev je počistil žogo s črte. Koprivica je bil najprej nevaren v skoku, a se je izkazal vratar. Slednji je v 32. minuti po podaji Muzaferovića preigral vratarja in žogo potisnil v prazen gol za vodstvo z 1:0. Kmalu za tem je bil v podobni priložnosti, a se je namesto za podajo odločil za strel, izkazal se je vratar Adrie. Polčas se je tako zaključil z ‘samo’ 1:0 za Svobodo.

V drugem delu so gostje iz Mirna pritisnili na plin in igro prenesli na tretjino Svobode. Kar se jim je v 71. minuti tudi obrestovalo, ko je kapetan Eler na levi strani lepo sprejel žogo in iz neposredne bližine uspel premagati Tiganja, ki ni imel možnosti. Vse do 80. minute so gostje že vedno pritiskali in iskali zmago. Sledila je taktična sprememba v vrstah Svobode, trener Rizvić je vse karte stavil v napad in igra se je preselila pred vrata gostov. Muzaferović je po lepi globinski podaji prišel sam pred vratarja, ki se je zopet izkazal in ubranil še odbitek Božiča. Isti dvojec (Muzaferović-Božič) je bil bolj uspešen v 88. minuti. Muzaferović je preigraval po levi strani in lepo našel samega Božiča, ki je vtekal na prvo vratnico in zadel za končnih 2:1.

Hasan (Muzaferović) je ob gol liniji preigral nasprotnika in gledal kje ima kakšnega prostega soigralca. Videl je mene kako sem vtekal na prvo vratnico in me zadel. Jaz sem samo nastavil nogo in hladnokrvno zadel,“ se akcije za gol spominja rezervist Božič in dodaja, „vsak si želi odločiti tekmo, ko se ta lomi. Danes je to uspelo meni, naslednjič upam, da bo komu drugemu. Važne so samo 3 točke. Drugače pa je neverjeten občutek odločiti tekmo v zadnjih minutah, ker si na koncu ti junak.“