Škofja Loka do zmage na Viču

NK Svoboda Ljubljana – Škofja Loka 0:2

NK Svoboda Ljubljana: Kanurić, Jakoš, Larranga Gomez, Anžič, Siječo (K), Hudin, Medle, Žitko, Ambrož, Mesec in Zulić. Na klopi: Glavan Gaber, Držek, Potočar, Jevrić, Bagislar, Rep in Grbić.

Trener: Amir Agić

Danes se je v ŠP Svoboda odigral preostali del prekinjene tekme proti Škofji Loki. Ura je začela teči v 23. minuti, ko so gostje izvajali avt. Rdeče-beli so krenili ofenzivno, napadali so predvsem prek Medleta po desni strani, ki je poslal nekaj uporabnih predložkov v kazenski prostor Gorenjcev, a je bil bivši vratar Svobode – Žan Slak dovolj visok. Škofje Ločani so prvič zapretili, ko je vratar Karunić naredil prekršek za najstrožjo kazen, ki so jo gostje izkoristili.

Takoj na začetku drugega polčasa, je sodnik še enkrat pokazal na belo točko v korist zeleno-rumenih in rezultat se je povišal na 0:2. Do konca srečanja je Svoboda krenila ofenzivno in imela nekaj sijajnih priložnosti. Strel Jakoša iz neposredne bližine je vratar ubranil, Siječo pa je nekaj minut kasneje bil za las nenatančen. Še eno dobro priložnost je imel Mesec, a je zadel le zunanji del mreže in ostalo je pri dveh zadetkih vodstva za Škofje Ločane.