Šenčur dobil tekmo polno priložnosti

NK Svoboda Ljubljana – NK Tinex Šenčur 1:4

NK Svoboda Ljubljana: Slak (v), Jevrić (od 63′ Križaj), Jakoš, Dedić (k), Grbić, Žagar, Ambrož, Sprinčnik (od 46′ Seliman), Kurent, Hasančević (od 46′ Sazonov) in Zulić. Na klopi: Kralj (v), Kotar, Milošević in Potočar

Rdeči karton: Grbić 68′

Strelci: Zulić 93′

Trener: Željko Filipović

Uvodne minute srečanja so pripadle domači ekipi. Din Zulić se je v razmaku parih minut kar dvakrat znašel sem pred vratarjem, a je bil slednji bolj razpoložen. Po desetih minutah igre so pobudo prevzeli gostje in bili nevarni velik del prvega polčasa. Dve ‘čisti’ situaciji je rešil vratar Slak, toda v 27. minuti je vendarle klonil, zadel je Fende. Tik pred koncem prvega dela se je zopet sam pred vratarjem znašel Zulić, tudi tokrat mu ni uspelo zadeti.

Na krilih vodstva so gostje odločno zakorakali v drugi polčas in v 62. minuti preko Kmetiča zvišali na 0:2. Rdeče-beli so strnili vrste in pritisnili visoko na nasprotnikovi polovici, toda manjkala je mirnost v zaključku. Sledila je 68. minuta, ko je Kmetič krenil sam proti vratom, a ga je s prekrškom zaustavil Grbić, sodnik mu je pokazal direkten rdeči karton. Kljub igralcem manj je Svoboda ustvarjala nove priložnosti, Kurent je nekajkrat prodrl v kazenski prostor, toda veselje mu je preprečil vratar. V izdihljajih tekme smo videli kar tri zadetke. Najprej z bele točke, potem pa še iz igre je zadel Kokalj. V 93. minuti pa so tudi domači prišli do zadetka, lepo je podal Ambrož, Zulić pa je bil tokrat natančen in žoga je končala v mreži, za končnih 1:4.