Prihaja 8. Zmajevo Gnezdo!

Na igriščih NK Svoboda Ljubljana, se bodo ta konec tedna (26. in 27. marec) merile najmočnejše nogometne ekipe iz regije. Tradicionalni turnir bo tudi tokrat poseben, saj se ga bo udeležilo kar 2000 nogometašev. Na delu bomo videli 170 ekip, ki prihajajo iz sedmih držav, nogomet pa se bo igral na enajstih igriščih. Skupaj s spremljevalci, starši otrok in oboževalci turnirja, na viški Svobodi pričakujemo vsaj 4000 obiskovalcev. Moštva bodo tekmovala v starostnih skupinah U7, U8, U9, U10, U11, U12, U13 in U15.

Glavni organizator in ustanovitelj projekta Zmajevo Gnezdo, Hajro Rizvić, bo s sodelavci in prostovoljci, skupaj jih je več kot 100, skrbel, da bo vse teklo nemoteno, kot vsako leto do sedaj. „S sodelavci, ki so v večini z menoj že od prvega Zmajevega Gnezda, imamo vse pripravljeno. Ker to počnemo že mnogo let, lahko rečem, da smo utečeni, vsak ve kaj je njegova naloga, zato tudi tokrat pričakujem, da bo šlo vse kot po maslu,“ zagotavlja Rizvić.

Tekmovale bodo ekipe iz Srbije (FK Crvena Zvezda, FK Partizan…), Hrvaške (GNK Dinamo Zagreb, HNK Rijeka, HNK Hajduk Split, NK Istra, NK Varteks…), BiH (FK Željezničar, FK Sarajevo, OFK Spartak Banja Luka, NK Jedinstvo Bihać…), Avstrije (HSV Young Boys, FC Lendorf Soccerboys…) ter Makedonije (Young Team Kumanovo) in Madžarske (MTK Budimpešta). Seveda se nam bodo predstavile tudi najboljše slovenske ekipe (NK Maribor, NK Domžale, NK Mura, NK Aluminij, NK Bravo, NK Svoboda, …).

Poleg nogometa bo dogodek nudil tudi bogat spremljevalni program. Lahko bomo sodelovali v športnih igrah, srečelovu, otroškem igranju ter se okrepčali s hrano in pijačo. Pričakujemo tudi posebna gosta turnirja, saj sta obisk napovedala ljubljanski župan Zoran Janković in predsednik NZS Radenko Mijatović. Namen dogodka je druženje mladih nogometašev, trenerjev in drugih ljubiteljev športa, spodbujanje vztrajnosti in vzgoje v športnem duhu ter pridobivanje novih prijateljstev, ki ostanejo celo življenje.