Preobrat za zmago nad Žirem

NK Svoboda Ljubljana – NK Žiri 2:1

NK Svoboda Ljubljana: Tiganj (V), Gačnik, Resnik, Sojer (K), Kojić, Petrušić, Kurent, Hudin (od 46′ Munda), Mesec, Oder (od 77′ Muzaferović) in Koprivica (od 86′ Kmetič). Na klopi: Kanurić (V), Potočar in Božič. Trener: Hajro Rizvić.

NK Žiri: Rakovič, Kunc, Blažević, Orešnik, Lapanja J. (od 57′ Trček), Eisele, Frelih (K), Šifrar (od 57′ Shala, Lapanja G., Bracovič (od 90′ Kramperšek) in Mehmedović (od 75′ Čuk). Na klopi: Marolt, Košir in Jurca. Trener: Boris Frelih.

Strelci: Lapanja J. 30′ : Koprivica 47′, Gačnik 89′

Prva priložnost na tekmi je pripadla Žirovcem, Eisele je prišel do strela z desne, a meril direktno v Tiganja, brez prave nevarnosti. Po akciji iz kota je Kojić prišel do žoge, nad njim je bil storjen prekršek in sodnik je pokazal na belo točko. Hudin je prevzel odgovornost, toda vratar se je izkazal in strel ubranil. Sojer in Koprivica sta zapretila v razmaku dveh minut, oba sta bila za las nenatančna. V 30. minuti so gostje prišli do zadetka. Izgubljeno žogo na svoji polovici je Frelih izkoristil za natančno podajo na drugi vratnici kjer je Lapanja iz neposredne bližine zadel. Svoboda je še naprej ohranjala visoko posest žoge in napadala visoko na polovici nasprotnika. V 35. minuti je Mesec po podaji razpoloženega Resnika potegnil žogo v stran in meril z levico, a je bil vratar na mestu. Na odmor so prednost z 0:1 odnesli Žirovci.

Vitezi so hitro na uvodu drugega dela zadeli za izenačenje. Predložek z leve strani je izkoristil Koprivica, ki je bil najbolj iznajdljiv in dosegel še tretji gol na dveh tekmah. V nadaljevanju je Svoboda še naprej dominirala in preko Resnika, ki je bil nevaren skozi celo tekmo napotila kar nekaj predložkov pred vrata Žirov, kar je utrujalo gostujočo obrambo. Žirovci so sicer imeli nekaj priložnosti, a so streli z razdalje končali v gol avtu. Deset minut pred koncem je do neoviranega strela po podaji z desne prišel Mesec, ki je meril malce previsoko. Hiter tempo in konstantno napadanje je obrodilo sadove v 89. minuti, ko je po napaki obrambe in vratarja Rakoviča, Gačnik prišel do žoge in neovirano pospravil žogo v mrežo in svoji ekipi prinesel še kako potrebno zmago!

Po tekmi smo za mnenje prosili pomočnika trenerja Miroslava Grbića, ki je za našo spletno stran povedal: „Že pred tekmo smo vedeli, da obračun z Žirijem ne bo lahek. Od samega začetka smo dokazali, da smo domačini in, da si želimo treh tock. Po premoči v posesti žoge in po nekaj lepih akcijah, je samo manjkal zadetek. To se kaže v zadnjih tekmah, da ponujene priložnosti slabo izkoristimo. Po naši napaki na sredini igrišča smo prejeli zadetek. Pred tem se zgresšna 11-metrovka. Videlo se je, da so igralci malo padli v psihiloškem smislu. Po sestanku med polčasom so se na igrisce vrnili z željo in motivacijo, kar je tudi na koncu pokazal rezultat.

Smo pa nujno rabili 3 točke, da se priključimo vrhu lestvice. Fantje so pokazali pravo mero zrelosti v določenih trenutkih in na koncu se vedno trud povrne tako, da smo zadnjo domačo tekmo v tem delu prvenstva zaključili z zmago in ostali za nasprotnike neosvojiva trdnjava na domačih tleh. Zelo pomembna zmaga za preostala dva kola, kajti po nekaj neodločenih tekmah in porazu nam zmaga veliko pomeni iz psihološkega vidika, ker verjamemo, da so fantje na pravi poti.“