Pogled v leto 2023

Najprej bi vsem nogometašem našega klub, staršem, sodelavcem in podpornikom rad zaželel srečno in predvsem zdravo novo leto 2023. 2022 je bilo precej uspešno, opravili smo veliko trdega dela in vnesli velike spremembe. Predvsem smo postavljali temelje za vse kar nas in naš klub čaka v prihodnosti. Novo leto bomo tako kot smo že navajeni začeli udarno, saj že v začetku Januarja 110 otrok peljemo na mednarodni turnir v Sarajevo. Spremljalo jih bo 12 trenerjev, 3 vodje in še nekaj sodelavcev kluba, ki bodo skrbeli za logistiko. V marcu bomo na našem ‘dvorišču’ že tretjič gostili največji mednarodni turnir v Sloveniji, 9. Zmajevo gnezdo. Pripeljali bomo najboljše ekipe iz regije in našim otrokom omogočili, da se merijo z vrstniki iz najboljših klubov.

Že kmalu bomo kadrovsko okrepili trenerski štab v članskem moštvu in akademiji. Z začetkom spomladanskega dela sezone pričakujemo obnovljeno zelenico na pomožnem igrišču, prišlo bo tudi do nekaterih nadgradenj v klubskih prostorih. Pričakujemo okrepitve v članskem moštvu, kot tudi mladinski in kadetski selekciji, kjer naši nogometaši skupaj s starši vlagajo ogromne napore, za kar se jim želim ob tej priložnosti posebej zahvaliti. V tem letu si želimo dvigniti tekmovalne ambicije, da bi lahko v naslednji sezoni že nastopali v višjih ligah, kjer bo to mogoče in začeti naskakovati najvišja mesta.

Korak naprej bomo naredili tudi na področju sodelovanja s Crveno zvezdo. Nogometna šola Crvena zvezda že tekmuje na turnirjih po Sloveniji in pridno pridobiva nove člane. V tem letu bomo tudi obiskali Beograd in stadion Rajko Mitić, kar bomo omogočili tudi nogometašem in staršem Svobode. Prav tako nas zopet čaka organizacija kampa Crvene zvezde, ki bo tokrat še boljši in številčnejši.

Ne morem mimo naših najzvestejših podpornikov, ki redno spodbujajo naše Viteze in Vitezke, tako na domačih kot gostujočih tekmah. Zelo sem vesel, da pripadniki kluba hodijo na tekme in pomagajo pisati zgodbo našega kluba. Želim si, da bi nas še naprej tako spodbujali, mi pa se bomo potrudili, da na naših domačih tekmah razširimo ponudbo in naredimo celo izkušnjo še bolj kvalitetno.

Še enkrat bi vam rad zaželel vse najboljše v novem letu. Otrokom naše nogometne šole želim, da bi uživali v nogometu in dosegli čim večji napredek, tako na igrišču kot ob njem. Nogometašem v akademiji in članskem moštvu, da bodo trdo delali, držali skupaj in premagovali vse ovire, ki bodo prišle na poti. Našim trenerjem želim, da bodo še naprej predani delu in, da bodo delali za dobrobit naših nogometašev ter jim pomagali in jih usmerjali. Staršem želim vse najboljše in, da spodbujajo svoje otroke tako v težkih kot dobrih trenutkih.“

Hajro Rizvić, predsednik NK Svoboda Ljubljana.