Po odlični igri delitev točk v Mirnu

NK Adria Miren – NK Svoboda Ljubljana 1:1

NK Svoboda Ljubljana: Kralj (v), Žagar, Dedić (k), Sazonov, Križaj (od 54′ Grbić), Radić, Ambrož (od 74′ Mujkić), Seliman (od 68′ Ridžal), Kurent, Sprinčnik in Zulić. Na klopi: Slak, Milošević, Jevrić in Plavulj.

Trener: Željko Filipović

Strelci: Kurent 80′

Svoboda je odločno krenila v tekmo in po nekaj minutah igre je sledila dobra priložnost Sprinčnika z desne, toda meril je preveč po sredini vrat. Kasneje sta s streli od daleč zapretila še Seliman in Radić, a sta oba merila previsoko. Potem pa v 15. minuti zadetek za domače – Sazonov je bil nepreviden v kazenskem prostoru in podrl napadalca Adrie in sledila je najstrožja kazen, ki jo je dobro izkoristil Klepac. Rdeče-bele zaostanek ni preveč potrl, saj so še naprej igrali visoko na nasprotnikovi polovici in po kotu Kurenta skoraj izenačili, manjkalo je le nekaj koncentracije. Domači so do konca prvega polčasa niso ustvarili večjih priložnosti.

Tudi v drugi polčas je Svoboda krenila napadalno, a manjkal je kvaliteten zaključni strel. Ambrož je bil nevaren s predložki z leve, a je domači vratar vselej žogo izbil. S prihodom Grbića v igro v 54. minuti so rdeče-beli dobili nekaj mirnosti v igri in lažje prehajali v ‘zadnjo tretino’, kjer sta nekajkrat kombinirala Zulić in rezervist Ridžal, a brez pravega zaključka. Velja omeniti nevarno globinsko žogo Mirenčanov, zaradi katere je Kralj moral zapustiti svoja vrata in v zadnjem trenutku uspel izbiti žogo. V 80. minuti pa smo le dočakali zadetek, ki je do takrat ‘visel’ v zraku. Obramba Adrie ni najbolje izbila predložka z leve, Kurent je suvereno izkoristil ‘darilo’ domačih in iz pol-voleja zadel za 1:1. Kljub pritisku Svobode v zadnjih minutah, tiste prave priložnosti ni bilo in ekipi sta se razšle z delitvijo točk.