Od Slobode do Svobode, Marinko Mačkić je novi trener Vitezov

41-letni Marinko Mačkić se je rodil v Banja Luki. Za seboj ima bogato igralsko kariero. Začel je pri Slobodi iz Novega Grada (BiH, nekdanji Bosanski Grad), svojo pot pa je nadaljeval v Srbiji, kjer je v mladih kategorijah igral za Čukarički in Partizan. Kot članski nogometaš je igral za Vojvodino in Mladost iz Lučanov. V bosni je igral za Borac iz Banja Luke ter FK Sarajevo. Na koncu svoje kariere se je preizkusil tudi v Iranu. Bil je mladi reprezentant Jugoslavije (U19) in BiH (U21).

Po končani igralski karieri se je vrgel v trenerske vode. Izkušnje je začel nabirate v svojem matičnem klubu Sloboda Novi Grad. Sledil je študij na DIF-u v Ljubljani, kjer je tudi uspešno diplomiral. Zadnjih 10 let je deloval pri ljubljanskem Slovanu, kjer je treniral razne mladinske selekcije, na zadnje pa tudi člansko moštvo.

Mačkić bo s svojimi izkušnjami in karizmo velika pridobitev za strokovni štab Svobode. Cilj je stabilizirati člansko moštvo in višja uvrstitev na prvenstveni lestvici. Deloval bo tudi v mladinskem pogonu kot strokovni vodja programa za razvoj mladih igralcev selekcij od U15 do U19. Na nek način, se 41-letnik vrača h koreninam, saj je začel pri rdeče-beli Slobodi, zdaj pa nadaljuje pri Svobodi, ki je prav tako rdeče-bela. Marinko, dobrodošel med Viteze!