Novi trener Svobode je Stanko Božičevič!

Vitezi imajo novega šefa strokovnega štaba, to je postal 60-letni Stanko Božičevič z bogatimi izkušnjami v slovenskem nogometu. Diplomsko delo ‘Metodika učenja prehodov iz obrambe v napad in obratno’ je zagovarjal na ljubljanski fakulteti za šport. Je tudi nosilec UEFA A licence. Pri Olimpiji je deloval kot pomočnik trenerja Bojana Prašnikarja. Kot samostojni trener je v zadnjih letih vodil Ilirijo in Dravograd. Do nedavnega pa je deloval kot pomočnik trenerja pri Fužinarju iz Raven na Koroškem. Hajro Rizvić, ki predaja krmilo Božičeviću se bo zdaj v popolnosti posvetil delu predsednika kluba.

G. Božičevič je ob prevzumu trenerskega mesta za našo spletno stran povedal: „Spremljam slovenski nogomet in s tem tudi NK Svovbodo. Presenečen sem nad zelo dobrimi rezultati v prvem delu sezone. Poznam tudi organizacijo kluba, to bo zelo zanimiv izziv, ker je Ljubljana center slovenskega nogometa in se tam da veliko narediti. Želim si nadaljevati dobro delo od g. Rizvića. Želimo stabilizirati ekipo in povečati konkurenco znotraj moštva. Naš cilj bo tudi dvigniti ravan nogometnega znanja vsakega igralca in doseči čim boljše rezultate.“

“Vse kandidate smo dobro preučili ter se na koncu odločil za Sankota Božičeviča, ki ima naše zaupanje. Smernice, zahteve in cilji kluba so jasno predstavljeni, delo ne bo lahko, kot tudi ne težko. Smo na pravi poti, gremo naprej po planu še močnejši, kot smo bili,” je ob podpisu novega trenerja dejal predsednk kluba Hajro Rizvić.