Niz neporaženosti prekinjen na Visokem

Visoko – Svoboda Ljubljana 3:2

Visoko: Vrtač Ž. (V), Dominko, Resman, Okorn, Vrtač T. (od 69′ Lukan), Križnar (od 82′ Oštir), Čarman Djuran M. (od 88′ Dvanajščak), Šmid (od 88′ Križaj), Gantar, Čarman Djuran S., Janhar (od 69′ Savinšek). Na klopi: Balkovec (V) in Fuchs. Trener: Gašper Kern.

Svoboda Ljubljana: Tiganj (V), Gačnik, Gorenc, Lečnik Spaić (od 46′ Hudin), Božič (od 69′ Resnik), Petrušić, Kurent, Mesec, Zulić, Oder (od 69′ Kmetič) in Muzaferović (od 46′ Koprivica). Na klopi: Kanurić (V). Trener: Hajro Rizvić

Strelci: Vrtač 20′, Čarman Djuran S. 42′, Šmid (11m) 56′ : Koprivica 66′ in 89′

Vitezi so na gostovanju na Visokem v težkih pogojih za igro končali niz petih tekem brez poraza. Svoboda je prva prišla do priložnosti, ko je že v drugi minuti Oder preigral svojega branilca in s strani meril preveč po sredini. Pet minut kasneje je Vrtač prodrl v kazenski prostor Svobode in meril v dolgi kot, mimo vrat. Le nekaj minut pozneje je isti igralec prišel do zadetka, izkoristil je globinsko podajo in zadel v dolgi kot. Takoj za tem je Oder zopet preigraval in meril v dolgi kot, tokrat ga je zaustavila prečka. V 24. minuti je Gorenc poslal lepo diagonalo na Odra, ta je žogo lepo sprejel in meril s slabšo, desno nogo ter zadel zunanji del mreže. Tik pred koncem prvega polčasa je Simon Čarman Djuran z neugodnim strelom iz prostega strela povišal na 2:0.

Na začetku drugega polčasa je strateg Vitezov, Hajro Rivzić namesto Lečnika Spaića in Muzaferovića v ogenj poslal Hudina in Koprivico. Slednji je priložnost zagrabil z obema rokama in se oddolžil z dvema zadetkoma, ki pa sta bila premalo za pozitiven rezultat. V 57. minuti je Gorenca v drsečem štartu žoga zadela v roko in sodnik je pokazal na belo točko. Zadel je Šmid. V 66. minuti je Koprivica prejel žogo na levi strani kazenskega prostora, potegnil v stran in zaključil v dolgi kot, ter znižal prednost domačih na 1:3. V nadaljevanju so Visočani še nekajkrat zapretili in celo zadeli vratnico. V zaključku tekme je Koprivica zopet zadel, tokrat z močnim in natančnim strelom z roba kazenskega prostora. Žal je za izenačenje zmanjkalo časa.

Trener Hajro Rizvić po porazu na Visokem: „Takšne tekme so vedno zahtevne. Vse na kar sem opozarjal pred odhodom iz kluba ter pred tekmo v garderobi se nam je zgodilo. Enostavno ni šlo. Vse se je odvijalo obratno od naših želja. Mogoče so noge že malo težke, poškodbe, kartoni… Pohvaliti moram pristop in željo vseh 16-ih igralcev, ki so bili na igrišču. Želeli smo si, igrali kolikor je vreme in igrišče dovolilo, samo gola nismo uspeli dati v prvem polčasu. Nasprotnik je vodil kar s 3:0, ponovno enajstmetrovka, a ne bomo komentirali sodniških odločitev. Z menjavami smo osvežili ekipo ter ustvarjali pritiski, dali dva gola, lahko bi še tretjega, ampak ni šlo. Tudi takšne tekme pridejo. Škoda je teh točk, ampak tekem je še dovolj, da si ustvarimo želeni cilj.

Prihaja za nas nujno potreben počitek. Sedaj bomo dva dni prosti, se spočili in pozabili na zadnjo tekmo. Analiza ni potrebna. Vrnili se bomo v naš stari ritem trening-tekma, se sprostili in gremo naprej. Čaka nas še zadnja domača tekma in še dve gostujoči. Igralci so vsi pravi, vsi skupaj tvorimo dobro, zdravo ekipo za skupne zmage in cilje.“