‘Nezaslužen poraz’

NK Svoboda Ljubljana – Elta Izola 0:1

NK Svoboda Ljubljana: Kanurić, Anžič, Jakoš, Larranaga Gomez, Mesec (od 90′ Potočar), Kurent (K) (od 92′ Mujkić), Zulić, Hudin, Medle (od 86′ Jevrić), Ambrož in Rep. Na klopi: Glavan, Grbić, Bagislar in Držek.

Trener: Amir Agić

Strelci: Ivčič 94′

Čeprav se izogibamo takšne retorike, lahko za tekmo proti Izoli brez zadržkov rečemo, da je bil poraz nezaslužen. Postavitev Agića za trenerja je nemudoma prinesla svežino v ekipo in to se je odrazilo tudi na terenu. Rdeče-beli so dobro stali imeli kup dobrih priložnosti, zadeli prečko, dosegli gol, ki je bil razveljavljen in si poleg tega ustvarili še nekaj dobrih priložnosti. A tri točke so na koncu vendar pripadle Izoli, ki je iz kota zadela praktično v zadnji sekundi tekme.

Nezaslužen poraz, imeli smo svoje priložnosti tudi za zmago, na koncu pa v zadnji sekundi tekme prejeli gol. Igralcem nimamo kaj očitati, pozna se da smo zelo mlada in neizkušena ekipa,“ je po tekmi povedal glavni trener Amir Agić, ki je o odnosih v ekipi še povedal, „jaz sem z ekipo že od samega začetka in se že dobro poznamo, Vrhovnika pa so tudi igralci zelo lepo sprejeli. Preostane nam še hud boj za obstanek v ligi in prva taka tekma je že v soboto proti Škofji Loki kjer nam šteje samo zmaga.“