Na vipavski burji brez zmagovalca

Fama Vipava – Svoboda Ljubljana 1:1

Fama Vipava: Želko (V), Šuligoj (K), Bučinel, Perko, Nešić (od 83′ Bajc), Kopatin, Panič Nardin, Jamšek, Tutuš (od 63′ Kočevar), Petkovšek in Krečič. Na klopi: Udovič, Pletikos, Barukčić, Jović in Trošt. Trener: Aleš Kodelja.

Svoboda Ljubljana: Tiganj (V), Gorenc, Sojer (K), Gačnik, Kojić, Petrušić, Munda, Sadiković (od 82′ Kurent), Mesec (od 82′ Oder), Muzaferović (od 63′ Zulić) in Koprivica (od 90′ Kmetič). Na klopi: Kanurić, Božič in Lečnik Spaić. Trener: Hajro Rizvić.

Strelci: Perko 4′ : Petrušić 25′

Tekmo v Vipavi je zaznamovala burja, ki je imela močan vpliv na potek igre. Domačini, ki so prvi polčas igrali s ‘pomočjo’ vetra, ki je pihal proti golu Svobode so povedli že v 4. minuti. Strel z roba kazenskega prostora, ki se je zdel nenevaren je dobil ‘veter v hrbet’ in žoga je končala v mreži. Kljub težkim pogojem, je Svoboda uspela nekajkrat ogroziti vrata Vipavcev. Prvi je zapretil Munda, ki je lepo povratno žogo izkoristil za strel, a meril preveč po sredini. Nevaren je bil Mesec, ki je s svojimi značilnimi prodori delal preglavice zeleno-beli obrambi in bodisi s streli ali podajami ogrožal nasprotnika. Gol je padel po lepem prodoru Sadikovića, ki je nanizal kar nekaj igralcev domačih in našel samega Petrušića, ki je prefinjeno zadel za izenačenje. Vipava je v izteku prvega dela zapretila iz prostega strela, toda Tiganj je uspel žogo umiriti.

V drugem delu so Vitezi imeli ‘veter v hrbet’ in v uvodnih minutah oblegali vrata Vipave, a je manjkal pravi zaključek. Še najbližje je bil Sadiković, ki je meril direktno iz kota, toda veter je pihal premočno, da bi žoga zletela v gol. Kasneje je bil v dobri priložnosti Koprivica, ki si je dobro ustvaril prostor za strel, a je bil blok hitrejši. Domači so zaradi močnega vetra imeli več težav v napadu, a so kljub temu uspeli sprožiti zelo nevaren strel proti vratom Svobode, toda z izjemno obrambo se je izkazal Tiganj. V izdihljajih tekme je po kotu do strela z glavo prišel rezervist Kmetič, ki je bil za las nenatančen. Ostalo je 1:1.