Mešana postava proti Beli Krajini z minimalnim porazom

V športnem parku Svoboda je domača ekipa odigrala prvo pripravljalno tekmo v sezoni 2022/23. Obračun je bil namenjen predvsem preizkušanju igralcev, ki se mudijo na preizkušnji, zato je priložnost dobilo vseh 30 nogometašev. V prvem delu so več od igre imeli rdeče-beli, ki so že v uvodnih minutah zatresli vratnico in zapravili še eno dobro priložnost. Tudi gostje so zapretili iz prostega strela, a se je izkazal vratar Lalić. Najbolj nevaren je bil trio Kurent-Zulić-Mesec, ki je dobro izkoriščal žoge Mladenovića. Proti koncu prvega dela so tudi gostje imeli dobro priložnost, a je strel ustavila vratnica.

V drugem delu je priložnost dobila popolnoma druga postava, ki je hitro povedla z 1:0, po lepi podaji Potočarja, je zadel Oder. Slednji je bil nevaren še dvakrat, a ni uspel žoge spraviti v mrežo. Dobro je meril tudi Kurent, z roba kazenskega, žoga je za las zgrešila vratnico. Belokranjci so pretili predvsem iz protinapadov in prekinitev, prav iz slednje so izenačili po strelu z glavo. Zmagovit zadetek za končnih 1:2 so zadeli po napaki domačega vratarja. Do konca srečanja je Svoboda vse sile usmerila v napad in v izdihljajih prišla do strela z leve strani, a je bil strel prešibak za gostujočega vratarja.

Kot je trener Rivzić dejal pred tekmo, je bil rezultat nepomemben, je pa tekma ponudila veliko odgovorov o tem, kdo bo dobil priložnost v prihodnosti.