Izjava za javnost NK Svoboda Ljubljana

Izjava predsednika kluba po porazu v Lescah in pred tekmo s Škofjo Loko.

Popolnoma nedopustno je, da se nam zgodi to, kar se je zgodilo to soboto v Lescah. Poraz s 7:0 je boleč na rekreaciji, kaj šele na tekmovalnem nivoju članskih selekcij. Vsak od nas mora prevzeti svoj del odgovornosti za tak rezultat, od igralcev, trenerjev, sodelavcev kluba in nenazadnje mene.

Ampak tudi to je nogomet. In čeprav boli, čeprav je sramotno, moramo iti naprej. Ta dogodek moramo izkoristiti zato, da se pogledamo v ogledalo, da pogledamo drug drugemu v oči, si povemo kar imamo za povedati in iti naprej. Iti naprej močnejši.

Večji del ekipe je bil selekcioniran pozimi, nekaj igralcev je ostalo z nami od poletja. Ne da verjamem, ampak vem, da je to moštvo sposobno dosegati vrhunske rezultate in se boriti za sam vrh lige. V to nimam nobenega dvoma. Vem, da imamo vrhunski strokovni štab, ki je zmožen voditi ekipo do obstanka v ligi in naprej do napada na drugo ligo. Ekipa, trenerji in sodelavci kluba imajo moje polno zaupanje in podporo. Zdaj pozivam še naše podpornike, da nas pridejo podpret v sredo proti Škofji Loki in da vsi skupaj dokažemo, da smo zmožni pisati novo, pozitivno zgodbo. Se vidimo na Svobodi!“

Predsednik NK Svoboda – Hajro Rizvić