Hat-trick Hudina za zmago Svobode

Svoboda – Vipava 3:2

Svoboda: Tiganj, Gorenc (K), Potočar, Lečnik Spaić (od 55′ Mesec), Božič (od 73′ Siječo), Gačnik, Petrušić, Kurent, Hudin, Oder (od 55′ Resnik) in Kmetič (od 61′ Zulić). Na klopi: Kanurić in Rep.

Strelci: Hudin (4′ /11m/, 75′ /11m/, 79′ : Kopatin 25′, Perko 64′

Kako bo potekalo srečanje se je videlo že v uvodnih minutah, ko so varovanci Hajra Rizvića agresivno krenili pred vrata gostov. Hudin je v 3. minuti padel v kazenskem prostoru in sam uspešno izvedel kazenski strel. Nekaj pobude so zatem prevzeli gostje, ki so z lepo akcijo in strelom z leve strani v dolgi kot izenačili v 25. minuti. Hudin in Kmetič sta imela priložnost za vodstvo, prvemu je strel ubranil vratar, drugi je zadel zgolj stransko mrežo. Na drugi strani se je moral izkazati vratar Svobode Tiganj, ki je ubranil strel iz neposredne bližini in polčas se je končal z 1:1.

Tudi v nadaljevanju je Svoboda kazala več iniciative in pošiljala žoge v kazenski prostor, kjer napadalci niso prišli do pravega strela. Da gre za zrelo in nevarno ekipo je Vipava dokazala v 64. minuti, ko je Perko po zmedi v kazenskem strelu zvišal na 1:2. Trener Rizvić je svoje varovance konstanto spodbujal naj nadaljujejo kot so začeli in to se je kmalu obrestovalo. Mesec je izboril žogo v kazenskem prostoru, obrambni igralec je zamudil pri štartu in sodnik je zopet pokazal na belo točko. Hudin je tudi tokrat ostal hladen in izenačil. Samo štiri minute pozneje je po lepi globinski podaji Hudin prišel sam pred vratarja in dosegel hat-trick in postavil končni rezultat 3:2. Gostje so iskali izenačenje, a brez prave nevarnosti.