Gladiatorska borba rdeče-belih proti Adrii

NK Svoboda Ljubljana – ND Adria Miren 1:1

NK Svoboda Ljubljana: Kanurić, Larranaga Gomez, Anžič, Siječo (K), Božič (od 78′ Rep), Žitko, Ambrož, Medle (od 76′ Hudin), Kurent, Mesec in Zulić. Na klopi: Gaber Glavan, Jevrić, Koler, Potočar in Držek.

Strelci: Božič 73′ ; Polanc 78′

Rdeče-beli so od prve sekunde srečanja krenili odločno. Stopili so visoko, bili konkretni v duelih in si že v uvodnih minutah ustvarili nekaj lepih priložnosti. Bržkone je na višji nivo energije vplivala tudi okrepitev strokovnega štaba, namreč trener mladincev, energični Edin Budimlić, se je pridružil članskemu strokovnemu štabu. Prvi je zapretil Siječo, ki je meril natančno, toda ne dovolj močno za gostujočega vratarja Ražma. Podoben je bil poizkus Kurenta, nekaj minut kasneje. Priložnost prvega polčasa je pripadla Medletu, ki je je streljal po prodoru in podaji Mesca, žoga je za centimeter zgrešila vratnico. Malo za tem, je Ambrož nanizal tri obrambne igralce Adrie, a mu je veselje preprečil vratar. Tudi gostje so imeli eno lepo priložnost v prvem polčasu, a je strel z roba kazenskega prostora zletel nekaj centimetrov čez gol Kanurića.

Nogometaši Svobode so v drugi del krenili še odločneje in nizali priložnost za priložnostjo. Strel Mesca v kazenskem prostoru je zletel prek gola. Medle, Kurent, Mesec in Zulić so bili nevarni praktično vsak napad. Gol je visel v zraku, vse do 78. minute, ko je po diagonali z desnega krila do strela prišel bočni branilec Božič, ki je odlično zaključil tik ob vratnici in dvignil na noge viško publiko. A veselje ni trajalo dolgo, saj je Polanc po podaji iz kota neovirano prišel do strela z glavo in izenačil. Nekaj minut za tem je iz prostega strela s strani natančno meril Hudin, vratar je žogo s skrajnimi napori izbil v kot. Domači so imeli do konca tekme še nekaj zrelih priložnosti, a sta Kurent in Siječo žal zgrešila. Kljub temu, da je Svoboda na koncu prišla samo do točke si za predstavo zasluži vse pohvale, saj so nogometaši rdeče-belih pustili srce na terenu.