‘Obveznost in izziv’

Goran Ćurt, ki je prevzel vodenje članske ekipe NK Svoboda Ljubljana, je za našo spletno stran spregovoril o izzivu, ki ga je sprejel ter ciljih, ki jih ima z moštvom. 44-letni Ljubljančan, ki bo ekipo vodil s pomočjo Amira Agića, bo imel na razpolago dodatno okrepljeno moštvo.

Trener članskega moštva NK Svoboda, je za mene osebno velik preskok in še večja obveznost ter izziv. Preskok zato, ker sem v preteklosti delal večinoma z mlajšimi generacijami. Obveznost pa zaradi trenutne situacije v kateri se nahaja člansko moštvo, ki je v fazi reorganizacije. Izziv vidim v tem, da moramo ostati v tretji ligi z moštvom, za katerega menim, da je na podlagi kvalitete igralcev malo prenizko na prvenstveni lestvici 3. SNL. Mislim, da si to moštvo zasluži višji položaj in to bomo v spomladanskem delu tudi dokazali,“ je svoj izziv opisal Ćurt, ter se zazrl še v prihodnost, „cilj za to sezono je, kot sem že omenil, ostanek v ligi ter v naslednjih sezonah stabilizirati moštvo za nadaljnje višje uvrstitve in naskok na 2. SNL, kar si ta klub tudi zasluži,“

Nov trener pa ni edina novost v članski zasedbi, saj je moštvo pridobilo kopico okrepitev, ob tem pa je nekaj igralcev tudi zapustilo Svobodo. David Dedič, Mark Kralj, Žan Slak, Amar Seliman, Igor Radić, Maximiljan Milošević, Matej Žagar, Belmin Ridžal in Domen Kotar, niso več nogometaši NK Svoboda Ljubljana. Za dani doprinos se jim iskreno zahvaljujemo in jim želimo veliko sreče na nadaljnji športni poti.

Vrste rdeče-belih pa so v januarju okrepili: Anže Medle, Domen Držek, Jan Mesec, Jure Žitko, Maj Božič, Nedžad Kanurić, Tim Kocijančič, Žak Anžič, Žan Hudin in Žiga Rep. Okrepitve se bodo že jutri (5.2.2022) dokazovale v Izoli, ko se bodo na prijateljskem srečanju pomerili z NK Korte.