‘Naši nogometaši bodo igrali v Beogradu, Splitu, na Dunaju…’

Ob vstopu v novo letu smo, kot se spodobi, opravili pogovor s predsednikom kluba – Hajrom Rizvićem. Pogovarjali smo se o prenovi članskega moštva, pa prenovi klubskih prostorov, mednarodnih turnirjih, trenerskih okrepitvah, ter drugih aktualnih temah.

Trenerski piramidi se je pridružilo nekaj novih trenerjev? Kako ste zadovoljni s trenerskimi okrepitvami in kaj pomenijo za prihodnost kluba?

Osebno še nisem najbolj zadovoljen, ker nimamo še vsi isti elan za delo, smo pa pripravljeni na nove izzive in zmage. Po končani zadnji tekmi ter tehtnem premisleku smo se sporazumno razšli s trenerjem Filipovićem in Mitrovićem. Želim jima veliko sreče na nadaljnji poti. Glede na okoliščine sem se odločil, da nagradim trenerje iz nogometne šole. Goran Čurt je izkušen, garač, ima znanje in si zasluži priložnost za vodenje članske ekipe. Poleg bo še naše ‘tretje oko’ – Amir Agić. Trenerski piramidi se je pridružilo kar nekaj novih obrazov za delo v nogometni šoli. Predvsem bi izpostavil novost in sicer, sodelovanje kluba s Fakulteto za šport (DIF). Dobili smo štiri nove trenerje, in dva izkušena Edina (Budimlić in Mamela), ja isto ime…

Število otrok v tem prestopnem roku raste. Kako ste zadovoljni s številčnostjo in ali novi prihodi pomenijo potrditev dobrega dela v klubu?

Številčnost otrok raste iz dneva v dan, smo skoraj največji klub v Ljubljani in Sloveniji po številu nogometašev. Nogometna šola šteje 216 otrok, Akademija 78 igralcev, člansko moštvo se bo zbralo na 25. Tu je še 15 trenerjev, ostalih 8 operativcev, skupaj nas je v rdeče-zeleni družini blizu 350. Seveda so tu še naši zvesti, dragi in spoštovani starši otrok, se pravi nas je 1.000! Hvala vsem, ki zaupajo v nas in naše delo. Tudi v našem nogometnem vrtcu Zmajčkovo Gnezdo (CICI in MINI Zmajčki) se vali veliko novih Zmajčkov. V ostalih selekcijah se dogajajo prestopi iz drugih večjih Ljubljanskih klubov. Gremo naprej po planu! Prav danes je na mednarodni turnir v Sarajevo odpotovalo skoraj 100 naših otrok. Februarja bomo imeli vikend druženja s HNK Rijeko, kmalu za tem pa bo že sledil naš tradicionalni turnir 8. ZMAJEVO GNEZDO LJUBLJANA 2022. Sledilo bo potovanje naših selekcij na turnirje v Split, Beograd, na Dunaj…

Nam lahko poveste nekaj več o turnirju Sarajevo junior cup, kamor so odpotovali naši nogometaši?

Gre za zelo kvaliteten turnir. Prvič sem sodeloval leta 2013, ko sem odpeljal otroke Olimpije na 1.mednarodni turnir izven Slovenije. To je bila generacija 2006, bili smo 5.. Leta 2017, pa sem z generacijo 2007 tudi osvojil turnir. Lep občutek. Z organizatorjem tako ohranjava odnos že 9 let, to je del programa dela. Turnir sodi med večje v regiji, igra se na več lokacijah po Sarajevu, poskrbljeno je za vse, tudi čevapi dišijo iz Baščarsije. Naš sezonski planer je tudi tako urejen, da obiščemo vsa večja mesta v regiji – Beograd, Zagreb, Sarajevo, Rijeka in Split. Potem velike šole pridejo k nam v Ljubljano, da se otroci, družijo in tekmujejo z vrstniki.

Ali se obetajo okrepitve v članski ekipi, ter katere in koliko?

Seveda! Skavting smo delali na vsaki tekmi, sedaj v zadnjih dveh mesecih, tudi sam sem poklical veliko kolegov iz klubov po Sloveniji. Moram se vsakomur zahvaliti za odziv, ter željo za pomoč. Tako, da na skavting listi imamo čez 25 imen za komplet novo ekipo, ker smo se zahvalili več kot 10-im igralcem. Okrepitve so izkušeni nogometaši, ter igralci iz klubov z vrha naše lige ali celo iz tujine. Dokončno se bomo prešteli zadnji dan prestopnega roka, 5 pred polnočjo (smeh).

Velik premik ste naredili na infrastrukturi (pisarne, garderobe). Kaj taka stvar pomeni za delovanje kluba?

Najbolj pomemben mozaik za nove zmage oziroma ‘rudarjenje’ (op.p., trdo delo)! To je bil prvi cilj do 1.1.2022, pridobitev novih prostorov – 200 m2 v sklopu klubske stavbe. Uredili smo potrebno dokumentacijo in dovoljenja ter začeli z deli, danes imamo nove pridobitve: garderoba gosti, garderoba domači, trenerske garderobe, tehnična pisarna, klubska trgovina Nike, velika učilnica, in predsedniška pisarna. Vse to je potrebno za dobro in kvalitetno delo. Tako je v Zvezdi, Dinamu, Rijeki, ja klubski prostori so zlato. Sedaj v tem letu bomo adaptirali še ostale stare klubske prostore – cca 250 m2. Tako, da bomo v novo sezono krenili s povsem novimi prostori, cca 500 m2 in tremi igrišči. Velika želja je igrišče z umetno travo, pa še in še bo novosti v ŠP Svoboda in našem nogometnem klubu. Klubska trgovina bo začela obratovati, kjer bo možno kupiti vse klubske artikle, drese, kot tudi naročiti kolekcijo NIKE. V tem segmentu bomo že prvoligaški, kjer si nekoč želimo biti.

Naši nogometaši imajo možnost igrat futsal ligo. Kako pomembno je za igralce, da so v zimskem premoru v tekmovalnem pogonu?

To je zelo pomemben del razvoja otrok in igralcev. Naši otroci igrajo Futsal lige U9-U19, tudi naši mladi igralci članske ekipe so igrali 1.SFL, tako, da je to dobrodošlo, posebej pri otrocih, ker dobijo malo pridiha “ulice in hakla”, razvijajo nadigravanje, igra 1 na 1, hitra reakcija… Skratka futsal podpiramo in ga bomo igrali. Smo edini klub v Ljubljani (Futsal Olimpija), upamo na podporo mesta za razvoj tega športa v metropoli.

Še sporočilo vsem otrokom naših klubov in staršem?

Zahvaljujem se jim za podporo in zaupanje. Smo lepa velika družina katera se širi. V teh časi si vsi želimo Svobode, ja, mi smo Svoboda-Olimpija s sloganom ‘Svoboda v srcu’ in ‘Zmaj v duši’! Ob tej priložnosti bi rad še namignil na nov mednarodni, partnerski projekt. Za enkrat lahko rečem le, da ima partnerski klub prav tako kot Svoboda, rdeče-belo identiteto.