Dober drugi polčas premalo za točke

NK Brinje Grosuplje – NK Svoboda Ljubljana 3:0

NK Svoboda Ljubljana: Slak (v) (od 46′ Kralj), Jevrić (od 60′ Križaj), Jakoš (od 46′ Ridžal), Dedić (C), Žagar, Radić (od 28′ Potočar), Sazonov, Kurent, Ambrož, Sprinčnik in Hasančević. Na klopi: Kotar, Milošević in Škufca.

Trener: Željko Filipović

Domačini so že v prvem polčasu prišli do vodstva preko Tomšića in Dergića. Na drugi strani je bila Svoboda nevarna prek Sprinčnika, ki se je lepo otresel branilca, prodrl v kazensko prostor domačih, a bil pri zaključku za las nenatančen. Velja omeniti še priložnost Potočarja, ki je po lepi globinski podaji vtekal v prostor, toda veselje mu je preprečil domači vratar.

V drugem polčasu so nogometaši Svobode odločno krenili po izenačenje, kar se je videlo tudi na terenu. Trener je zamenjal postavitev, s čimer so gostje povzročali nemalo težav igralcem Brinj in lažje prihajali v kazenski prostor domače ekipe. Najlepšo priložnost je imel Kurent, ki je s strelom z leve strani že premagal vratarja, a je obrambni igralec žogo izbil s črte. Aktiven je bil tudi Ambrož, ki je dobro prodiral po levem krilu, a je manjkal pravi zaključek. Velja še omeniti priložnost Ridžala, ki se je odločil za strel z razdalje, toda meril je preveč po sredini vrat.Visoko postavitev rdeče-belih so v izdihljajih tekme izkoristili domači, ki so iz proti-napada postavili končni izid 3:0.

Če bi prvi polčas odigrali tako kot drugi, bi bilo rezultatsko verjetno bolje. V prvem delu nismo bili dovolj kompaktni, stati bi morali bližje nasprotnim igralcem in si več upati. Preveč smo igrali na preskok. S svojo igro nisem najbolj zadovoljen, tu imam v mislih predvsem prvi polčas. Tudi v drugem bi lahko več naredil v obrambi in posledično bi lažje ustvarjali nevarne situacije za zadetek,“ je po koncu tekme misli strnil krilni nogometaš Jan Ambrož.