‘Delovali smo kot ekipa’

Rdeče-beli so na gostovanju tik ob italijanski meji prikazali napadalno igro. Imeli so zelo visok procent posesti žoge, tudi večina tekme se je odvijala na tretjini domače ekipe. Nogometaši Svobode so se borili do zadnjega atoma in po zaostanku z 1:0 uspeli izenačiti, tudi do zmage pa ni manjkalo veliko. Za vtise po tekmi smo povprašali trenerja ekipe Željka Filipovića in strelca gola za Ljubljančane – Matica Kurenta.

Zelo sem zadovoljen s pristopom fantov in odzivom na tekmi. Prvič smo celih devetdeset minut delovali kot ekipa. Želeli smo si zmage, tudi gol je bil posledica ogromne želje. Moram povedati, da smo bili vseh 90 minut tekme boljša ekipa in žal mi je, da nismo uspeli priti do vseh treh točk,“ je vtise o srečanju strnil Željko Filipović.

Podobno je po tekmi razmišljal tudi Kurent: „Seveda bi bili bolj zadovoljni, če bi tekmo dobili. V prvem polčasu smo po naši manjši napaki prejeli gol iz ‘penala’, ampak smo dobro reagirali, pokazali karakter in nadaljevali z dobro igro, kar nas je v drugem polčasu tudi nagradilo z golom. S svojo igro sem lahko zadovoljen, dosegel sem zadetek, a štejejo točke in mislim, da bi si danes zaslužili vse tri, a tudi ene smo veseli.“