Akademija pričenja s pripravami

V ponedeljek 1. avgusta bodo s treningi v novi sezoni začele selekcije U19, U17 in U15. Na uvodu priprav igralce čakajo testiranja na podlagi katerih bodo sestavljeni kondicijski treningi, ki so temelj za uspešno tekmovanje. Sledil bo ciklus prijateljskih tekem, ki bo skupaj s treningi omogočal, da bodo moštva ob začetku prvenstva optimalno pripravljena in v tekmovalnem ritmu. Prihaja do spremembe programa dela, ta bo z letošnjo sezono popolnoma usklajen s planom dela FK Crvena zvezda. Programe so trenerji in vodstvo Svobode predelali skupaj s strokovnjaki iz Crvene zvzede na letošnjem nogometnem kampu rdeče-belih iz Beograda, ki je potekal v Ljubljani. Programi so bili pripravljeni skupaj s strokovnim izobraževanjem Svobodinih trenerjev in so bili ustvarjeni z jasnim ciljem – napredovanje vseh selekcij v višji rang tekmovanja.

Poleg trenerjev bo letos kot koordinator nad delom vseh selekcij bdel tudi Kristjan Marković, ki je v preteklosti sodeloval v Domžalah in Southamptonu. S svojimi izkušnjami in kontakti bo aktivnosti v nogometni šoli približal delu v najboljših slovenskih in pa tujih klubih. Zadev se v klubu želimo lotevati postopoma, a je vseeno letošnja sezone ključna za umestitev Svobode kjer vsi menimo, da sodi in sicer igranje z vsemi selekcijami na ravni NZS tekmovanj.

Medtem, ko so naši nogometaši po zaključku prejšnje sezone zasluženo počivali, smo v klubu trdo garali, da bi ustvarili čim boljše pogoje za novo sezono. Skupaj s sodelavci iz Crvene zvezde smo usposobili naše trenerje za delo na najvišjem nivoju in uskladili program, ki je popolnoma prenovljen in ustvarjen po najvišjih standardih. Imamo najboljšo infrastrukturo v Ljubljani in širše s tremi igrišči na naravni travi ter prenovljenimi garderobami in klubskimi prostori. V novi sezoni si želim, da bi vsi naredili korak naprej. Od vsakega posameznika pričakujem, da se bo trudil, da postane najboljši v svoji selekciji z željo, da čim prej zaigra za naše člansko moštvo. Prav tako od trenerjev pričakujem, da bodo na igralce prenesli zmagovalno miselnost in s trdim delom ustvarili naše cilje,“ je ob uvodu v novo sezono igralce in trenerje nagovoril predsednik NK Svoboda Ljubljana – Hajro Rizvić.