Za konec sezone 4. remi

V zadnjem krogu Regionalne Ljubljanske lige je ekipa Svobode gostovala pri tretje-uvrščenemu moštvu Termita iz Moravč.

Tudi tokrat je moštvo NK Svobode na tekmo, odšlo z zelo spremenjeno ekipo, še posebej se je poznala odsotnost standardnih napadalcev. Manjkali so Anel Aličaič, Aleksandar Đokić, Eric Asante Kutin ter tudi Klemen Judež, ki so skupaj v sezoni dosegli kar 35 zadetkov. Tekma je bila bistveno večjega pomena za igralce Termita, ki bi ob zmagi in spodrsljaju Interblock-a osvojili drugo mesto v regionalni ligi.

Po tem, ko se je prvi polčas končal brez zadetkov, so vajeti tekme v roke prevzeli domačini in v 58. minuti povedli. Svoje vodstvo so v 80. minuti podvojili in ko je že kazalo na prvi poraz Svobode v letošnjem prvenstvu, smo v sodnikovem podaljšku videli ‘juriš’ igralcev Svobode. Najprej je v 91. minuti rezultat znižal kapetan Jasmin Dindič, v 94. pa je za izenačenje poskrbel Dražen Ivanov. Tekma in s tem tudi sezona se je za ekipo Svobode tako končala z četrtim neodločenim rezultatom in brez poraza – izjemno!

Sezono je NK Svoboda zaključila s 16 točkami naskoka pred drugo-uvrščenim Interblockom. Obramba Svobode se je izkazala kot najtrši oreh, saj je prejela najmanj (18) zadetkov, po učinkovitosti napadalcev se je s Svobodo kosal le Interblock, oboji so dosegli 65 zadetkov. Kljub temu, da je bilo v zaključku prvenstva veliko rotacij v ekipi, je med peterico najboljšik strelcev kar 5 nogometašev NK Svobode:
1. Ajkić Adis – Interblock – 20
2. Aličaič Anel – Svoboda Ljubljana – 17
3. Lovrec Dario – Cockta Kresnice – 14
4. Đokić Aleksandar – Svoboda Ljubljana – 13
5. Dindič Jasmin – Svoboda Ljubljana – 11
Poleg naštetih je za NK Svobodo v polno zadelo še devet nogometašev: Eric Asante Kutin (4), Jozič Jernej (3), Goran Volaš (2), Adnan Huremović (2), Ousman Juwara (2), Dražen Ivanov (1), Klemen Judež (1), Gašper Cimprič (1), Mario Jurišić (1) in Kevin Nardin (1).

Ekipo Svobode sedaj čaka še kvalifikacijska tekma za uvrstitev v 3. SNL – center proti prvaku Gorenjske nogometne lige, ekipi Žiri, ki ima za sabo prav tako izjemno sezono.