Prva zmaga

V drugem krogu 3.SNL-Center sta se pomerila novinca v ligi, ekipi Svobode in Žiri. Moštvi sta se že spoznali v zaključku prejšnje sezone, ko sta se pomerili v kvalifikacijah za 3.SNL. Tudi tokrat je bila za odtenek boljša ekipa Svobode, ki je tako ‘vknjižila’ prvo zmago. V naslednjem krogu čaka nogometaše Svobode težko gostovanje na Bledu.

NK Svoboda je tekmo pričela v naslednji postavi: na vratih Matic Japič, v obrambi Blaž Dobnikar, Branko Svilar, Danijel Jurišić in Gašper Cimprič, na sredini Jasmin Dindič, Denis Husejnovič, Anel Aličaič in Žan Palčič, v napadu pa Aleksandar Đokić in Klemen Judež. V isti postavi je Svoboda pričela tudi tekmo prejšnega kroga v Groupljem.

Kljub močnemu nalivu pred tekmo je bila igralna površina v odličnem stanju in je omogočala normalne razmere za igro. Nogometaši Svobode so takoj prevzeli pobudo in pritisnili proti golu gostov, vendar so si prvo lepšo priložnost na tekmi priigrali igralci Žiri. V 5. minuti je v kazenski prostor Svobode po desni strani prodrl Matic Tratnik, podal Anžetu Čuku, strel katerega pa je zopet odlični Matic Japič obranil. Že v naslednji minuti so imeli lepo priložnost za zadetek tudi nogometaši Svobode, ko je Klemen Judež lepo sprejel podajo na levi strani in zaposlil Aleksandra Đokića, ta je poskusil s strelom, ki ga je obramba odbila v kot. S strelom z razdalje je v 7. minuti poskusil še Jasmin Dindič, a se je z lepo obrambo izkazal tudi vratar gostov. V 10. minuti je s samostojnim prodorom poskusil igralec Žiri, Dejan Marinac, prišel tudi do strela, ki pa domačemu vratarju ni povzročil večjih težav. V nadaljevanju so na igrišču popolnoma zagospodarili domači nogometaši, v napadu pa sta odlično sodelovala predvsem Žan Palčič in Aleksandar Đokić. Za serijo napadov so bili igralci nagrajeni z golom v 28. minuti. Najprej je z nevarnim strelom z roba kazenskega prostora poskusil Žan Palčič, vratar gostov pa je žogo preusmeril v kot. Tudi predložek iz kota je gostujoča obramba še uspela izbiti, v nadaljevanju akcije pa je Jasmin Didnič z natančno diagonalno podajo zaposlil Žana Palčiča, ki se je vključil po desni strani in zadel za vodstvo Svobode. V 35. minuti sta zopet lepo kombinirala Žan Palčič in Aleksandar Đokić, slednji je sprožil nevaren strel, vendar je goste zopet rešil odlični vratar Klemen Zupet. V zaključku polčasa so nogometaši Svobode nekoliko popustili, kar so igralci Žiri izkoristili za pritisk proti golu domačih. V 43. minuti so po levi strani izvedli nevarno akcijo, domače obrambe se je otresel Zoran Gligorević, a je slabo zaključil akcijo. Na polčas je s prednostjo enega zadetka tako odšlo moštvo Svobode.

V drugi polčas je ekipa Svobode zopet vstopila s svojo prepoznavno napadalno igro in pričela oblegati gol gostov. V 52. minuti je na desni strani do žoge prišel Žan Palčič, odigral v sredino do Aleksandra Đokića, ta je žogo podaljšal proti Jasminu Dindiču, ki je z žogo prodrl v kazenski prostor, kjer ga je s prekrškom ustavila gostujoča obramba. Kazenski strel je rutinirano izvedel Aleksandar Đokić in vodstvo Svobode povečal na 2:0. Po zadetku so igralci Svobode zaprli sredino igrišča in nadzirali potek igre. Nogometaši Žiri so zato poskušali s preskok igro zaposliti svoje napadalce z dolgimi podajami, ki jih je obramba domačih zanesljivo prestregla. V 69. minuti pa se je ena redkih napak pripetila ‘poveljniku’ obrambe, Branku Svilarju. Njegov neuspešni poskus vračanja žoge vratarju z glavo je ponudil priložnost gostujočemu napadalcu, vendar je še uspel izbiti žogo, žal pa je to posredovanje sodnik videl kot prekršek in domačemu igralcu pokazal rdeči karton. Prosti strel z roba kazenskega prostora je sicer končal v ‘zidu’, razmerje moči pa se je preobrnilo v korist gostov, ki so silovito pritiskali na gol domačih. V 72. minuti se je Jasminu Dindiču ponudila priložnost za protinapad, žogo je po levi strani popeljal globoko na nasprotnikovo polovico in podal v sredino, kjer je akcijo spremljal Klemen Kolar, ki je v igro vstopil v drugem polčasu, a je njegov strel zletel mimo gola tik ob vratnici. V 74. minuti pa so gostje uspeli znižati vodstvo Svobode. Matic Tratnik je z leve strani lepo prodrl v kazenski prostor in premagal nemočnega Matica Japiča. V nadaljevanju smo videli nenehen pritisk na gol Svobode, vendar si igralci Žiri niso več uspeli pripraviti prave priložnosti za zadetek, nogometaši Svobode pa se se osredotočili na branjenje rezultata.

Rezultati ostalih srečanj v 1. krogu 3.SNL center:
Sava Kranj : Bled Hirter – 0 : 2
Zagorje : Brinje Grosuplje – 2 : 1
Komenda : Arne Tabor 69 – 26.8.2018
Ivančna Gorica : Tinex Šenčur – 26.8.2018

Trenutno stanje na lestvici:

3. SNL – Center

PozKlubŠTZNPGdGpGR
1Bled Hirter21102024
2Zagorje21103214
3Sava Kranj21015323
4Brinje Grosuplje21013213
5Arne Tabor 6911001013
6Komenda10101101
7Ivančna Gorica10100001
8Tinex Šenčur100101-10
9Žiri200227-50